Καραχάλιος και Βούλγαρης στον Πανελευσινιακό

Νέα πρόσωπα θα βρεθούν το τιμόνι του Πανελευσινιακού, καθώς το τιμόνι της ομάδας παίρνουν οι Ματθαίος Καραχάλιος και Νίκος Βούλγαρης.

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του Πανελευσινιακού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τους Ματθαίο Καραχάλιο και Νίκο Βούλγαρη για τις θέσεις το προπονητή και βοηθου προπονητή αντίστοιχα.
Η ομάδα μας αποφάσισε να εμπιστευτεί το ανδρικό της τμήμα σε δύο ανθρώπους, των οποίων η καρδιά ήταν και θα είναι… κυανόλευκη.

Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή, Ματθαίος Καραχάλιος, παίρνει την σκυτάλη από τον Λευτέρη Καλογήρου, ενώ ο Νίκος Βούλγαρης «καπάρωσε» την θέση του… πρώτου, βάζοντας τέλος σε μια υπέρλαμπρη καριέρα ως καλαθοσφαιριστής.

Επίσης ο Πανελευσινιακός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κόουτς Καλογήρου. Εναν εξαίρετο προπονητή και σπουδαίο άνθρωπο. Μπορεί οι δρόμοι μας να χωρίζουν, όμως οι σχέσεις μας μετά τη δύσκολη αυτή χρονιά παραμένουν ισχυροί.

Τα βιογραφικά των δύο προπονητών:

Ματθαίος Καραχάλιος: Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ομάδα μας, τον Πανελευσινιακό, με διαφορετικούς ρόλους ανά σεζόν.

Υπήρξε βοηθός του προπονητή Γιώργου Σκαραφίγκα τη σεζόν 2009-2010 κατακτώντας την άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 ανδρών. Παράλληλα ήταν και προπονητής στην τοπική ομάδα Ο.Κ.Ε Ελευσίνας κερδίζοντας την άνοδο από την Γ’ ΕΣΚΑΝΑ στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ. Τη σεζόν 2010-2011 ανέλαβε πρώτος προπονητής στον Ο.Κ.Ε Ελευσίνας συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΝΑ.

Το 2011-2012 επέστρεψε στην ανδρική ομάδα του Πανελευσινιακού ως βοηθός προπονητή του Γιώργου Σκαραφίγκα κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α2 και την άνοδο στην Α1.

Από το 2012 – 2015 ήταν πρώτος προπονητής της γυναικείας ομάδας του Πανελευσινιακού που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Τέσσερις συνεχόμενες σεζόν (2015-2019) υπήρξε βοηθός προπονητή στην Ανδρική Ομάδα του Πανελευσινιακού συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας ανδρών, με προπονητές τους Λευτέρη Τσαουσίδη, Νάσο Χούμπαυλη και Λευτέρη Καλογήρου. Παράλληλα το 2017-2018 και 2018-2019 υπηρξε πρώτος προπονητής του ανδρικού τμήματος του ΟΚΕ BC.

Επίσης από το 2009-2015 ήταν πρώτος προπονητής στις γυναικείες υποδομές του Συλλόγου (Ακαδημίες έως νεανίδες) και το 2014-2015 ανέλαβε το πόστο του Υπεύθυνου Υποδομών των γυναικείων τμημάτων του Πανελευσινιακού.

Νίκος Βούλγαρης: Γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης, ξεκίνησε την πολυετή καριέρα του από τις ακαδημίες του ιστορικού ΓΣ Περιστερίου κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα στην κατηγορία των εφήβων.

Έπειτα, μεταπήδησε στην Αμιλλα Περιστερίου, ενώ το 1998 «μετακόμισε» στη Θήβα για λογαριασμό του τοπικού Κάδμου.

Τη σεζόν 1999-2000 φόρεσε τη φανέλα του ΑΟ Παγκρατίου μένοντας εκεί, πιστός «στρατιιώτης», για 12 συναπτά έτη! Το 2011 φόρεσε για πρώτη φορά το… στάχυ στο στήθος, βάζοντας κι αυτός με τη σειρά του έναν τεράστιο λίθο στο κατόρθωμα της ανόδου στην Α1.

Την επόμενη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας για ένα χρόνο, για να επιστρέψει το 2013 στο Περιστέρι όπου είχε κάνει και τα πρώτα του βήματα.

Την επόμενη τριετία (2015-2018) αγωνίστηκε σε Λιβαδειά, Πορφύρα και ΚΑΟ Μελισσίων αντίστοιχα.

Τη σεζόν που μας πέρασε λοιπόν, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της ομάδας μας και έκανε ένα ηχηρό comeback βοηθώντας ξανά τα μεγιστα για την παραμονή μας στην Β Εθνική.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του Ιωνικού Νίκαιας, στον οποίο βρίσκεται από το 2017, καταφέρνοντας μάλιστα φέτος να πανηγυρίσει την άνοδο από την Β’ ΕΣΚΑΝΑ στα… σαλόνια της Α’».