Καταγγελία στη ΓΓΑ για ανεξέλεγκτες και αδιαφανείς επιχορηγήσεις σε σωματεία και ενώσεις από την ΕΟΚ!

“Ας κρατήσουν οι χοροί…”, τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος, με τους στίχους να “δένουν” απόλυτα με τη διάθεση που δείχνει το μέλος του Δ.Σ. ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπος του συλλόγου στην ομοσπονδία Βασίλη Ντάκουρη, ο οποίος “χτύπησε” και πάλι! Με την έλευση του νέου έτους, το… δοξάρι του Ντάκουρη, “ακούστηκε” και πάλι, τούτη τη φορά ανοίγοντας το κεφάλαιο των επιχορηγήσεων της ομοσπονδίας προς τα σωματεία και τις ενώσεις. Με καταγγελία – με χαρτιά και ντοκουμέντα – για ανεξέλεγκτες διαδικασίες από την πλευρά της ομοσπονδίας, οι οποίες λογικά θα έπρεπε να “πέσουν στο μάτι” και της ΓΓΑ. Άλλωστε από εκεί ξεκινά η ροή του χρήματος και η ΓΓΑ θα έπρεπε να ελέγχει βήμα-βήμα που, πως και με ποιον τρόπο διανέμονται τα χρήματα αυτά. Ψιλά γράμματα ίσως…

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, λοιπόν ρίχνει και πάλι το γάντι προς πάσα κατεύθυνση, περιμένοντας να λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΟΚ. Και κυρίως για τον τρόπο που μοιράζει χρήμα δεξιά και αριστερά, όπως αναφέρει, με τρόπο όμως που φαντάζει να έχει πολλά κενά και όπως επισημαίνεται στην έγγραφη καταγγελία του “… γεννά σημαντικά ζητήματα όχι μόνο μη χρηστής οικονομικής διαχείρισης δημοσίου χρήματος αλλά και αλλοίωσης αποτελεσμάτων πρωταθλημάτων, αλλοίωσης εκλογικών αποτελεσμάτων και υλικών ή ηθικών βλαβών σωματείων που είναι μέλη στην ΕΟΚ”!!!

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η καταγγελία του Ντάκουρη, αλλά και τα έγγραφα που παρουσιάζει και στα οποία με μία απλή ανάγνωση μπορεί κάποιος να δει ότι η ΕΟΚ έχει επιχορηγήσει σωματεία από διαφορετικούς κωδικούς κάθε φορά που το έχει πράξει, δίχως ωστόσο να υπάρχει και αναλυτική αναφορά για την κίνησή της αυτή. Κι αυτό προκαλεί ερωτηματικά και απορίες, διότι ουδείς από τους έχοντες έννομο συμφέρον – όπως είναι ο Εύνικος, τον οποίο εκπροσωπεί ο Ντάκουρης – δεν γνωρίζουν ποια σωματεία και Ενώσεις έχουν επιχορηγηθεί από την ΕΟΚ και ποια δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος εδώ και πολλά χρόνια, στοιχείο που επιβεβαιώνεται και από τα έγγραφα, στα οποία υπάρχει αναφορά για εκκρεμείς-ανεξόφλητες υποχρεώσεις σε σωματεία (και προπονητές και διαιτητές…), που ξεπερνά το 1.200.000 €!!!

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του Ντάκουρη και πλέον αναμένουμε και τις απαντήσεις από την ΕΟΚ, αλλά και τη ΓΓΑ…