Κατσικάρης: «Να χτίσουμε την ομάδα μας»

katsikarisΟ προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την κλήρωση, χωρίς να ξεχνά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ότι αυτό δίδαξε.

Το ραντεβού του 2015 για την Εθνική Ανδρών θα δοθεί στο Ζάγκρεμπ: «Το σίγουρο είναι πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Αυτό είναι κάτι καλό. Θα υπάρχει ζεστή ατμόσφαιρα. Η Κροατία είναι μια ομάδα καλή που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα, η Σλοβενία παρουσιάζεται κάθε φορά πιο ώριμη, με την ΠΓΔΜ είναι πάντα ιδιαίτεροι αγώνες, η Γεωργία είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, ενώ η Ολλανδία είναι ένα καινούριο όνομα και θα δώσει το δικό της χρώμα στη διοργάνωση. Είναι ένας δυνατός όμιλος, αλλά θα πω πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε κρίση. Θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε εμείς, ποιους παίκτες θα έχουμε στη διάθεσή μας και να χτίσουμε την ομάδα μας. Σε πρώτο ανάγνωσμα η κλήρωση είναι βατή, όπως ίσως και το πρώτο χιαστί παιχνίδι, καθώς διασταυρωνόμαστε με τον Δ Όμιλο. Το σύστημα είναι ίδιο με το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε οι αγώνες αυτοί είναι και οι πιο καθοριστικοί. Καλά να είμαστε και βλέπουμε».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης που έδωσε το παρών στην κλήρωση, τόνισε: «Σίγουρα σε πρώτη ανάγνωση δικαιολογείται να χαμογελάμε με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Ο όμιλος στον οποίο θα συμμετάσχουμε κρίνεται βατός και υπάρχει και κάτι ανάλογο για το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό πως όλα κρίνονται στην πράξη και το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η Εθνική Ελλάδας κρατά την τύχη της στα χέρια της».