«Καυτές» μονομαχίες σε Πάτρα και Ιλιον

basketball_rimΗ επανέναρξη του πρωταθλήματος περιλαμβάνει μονομαχίες κορυφής! Και αυτό γιατί στην 18η αγωνιστική έρχονται αντιμέτωπες οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Πάτρα, ο Εσπερος φιλοξενεί  τον Προμηθέα Χαλανδρίου στο ντέρμπι κορυφής! Οι γηπεδούχοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να διατηρήσουν την πρώτη θέση, ενώ στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Χαλανδρίου θα επιδιώξει το «διπλό» που ίσως (στο πρώτο ματς είχε ηττηθεί με 76-79 ) να της χαρίσει την πρωτιά.   Οι πατρινοί έρχονται αντιμέτωποι με την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος σ΄ένα ματς που όπως και να έχει αναμένεται συναρπαστικό.

Στο δεύτερο ντέρμπι της ημέρας, η Ενωση θα υποδεχτεί την Ζάκυνθο σ΄ένα ματς που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η νίκη για την ομάδα του Ιλίου είναι μονόδρομος ώστε να έχει το πάνω χέρι για την άνοδο. Οι γηπεδούχοι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και είναι αποφασισμένοι να κατακτήσουν τους δύο βαθμούς. Από την άλλη, η ΑΓΕΖ θέλει να κάνει το δύο στα δύο απέναντι στην Ενωση (στο πρώτο είχε κερδίσει με 79-73), ώστε να αφήσει  βαθμολογικά πίσω της τον αντίπαλο.

Δυνατό αναμένεται και το παιχνίδι της Πεντέλης με τον Κεραυνό Αιγίου. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες (τρεις τον αριθμό), και να ανέβει βαθμολογικά, ενώ το Αίγιο θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες για να παραμείνει στην πρώτη πεντάδα της βαθμλογίας.

Η Νίκη Αμαρουσίου αντιμετωπίζει το Κρανίδι  σ΄ένα παιχνίδι που έχει ξεκάθαρο φαβορί, όπως και ο Απόλλωνας έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Ακάδημο.

Στα παιχνίδια παραμονής, ο Μανδραϊκός καλείται να πάρει τους δύο βαθμούς απέναντι στον Ερμή και να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπως και η Νήαρ Ηστ θέλει το «διπλό» στο Χαλάνδρι για να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Πεντέλη – Κεραυνός Αιγίου (Ν. Πεντέλης, 17:00)
Μανδραϊκός – Ερμής Περάματος (1 ΚΓ Μάνδρας, 17:00)
Νίκη Αμαρουσίου  – Κρανίδι (2 Λύκειο Αμαρουσίου, 17:00)
Απόλλων Αχ. Κορίνθου – Ακάδημος (Κορίνθου, 17:00)
Εσπερος  – Προμηθέας Χαλανδρίου (Π. Αλεξιώτισσα, 17:00)
ΓΣ Χαλάνδρι – Νήαρ Ηστ (Ν. Περκίζας, 17:00)
Ενωση Ιλίου – Ζάκυνθος (Β’ Κλ. Ιλίου, 14:00)