kaimakoglouΗ Εθνική αναχώρησε το πρωί για το Βέλγιο, όπου την Κυριακή θα δώσει στις 19:00 ώρα Ελλάδος θα αντιμετωπίσει το συγκρότημα της χώρας στο πρώτο της φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ (5-20/9).
 
Ο Κώστας Καϊμακόγλου λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο έδωσε το στίγμα για το φιλικό. «Είναι το πρώτο μας ταξίδι. Θα είναι καθαρά ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα. Αντί να παίζουμε μεταξύ μας, θα παίξουμε με έναν άλλο αντίπαλο για να ξεφύγουμε λίγο από τις προπονήσεις. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Αυτή τη στιγμή είμαστε επικεντρωμένοι στο να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να βρεθούμε σαν ομάδα. Μας λείπει ακόμη ο πιο σημαντικός μας παίκτης, ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης), που θα μπει κι αυτός σιγά-σιγά όταν γυρίσουμε. Θα είναι ένα καλό τεστ για όλους μας, ώστε να δούμε πού βρισκόμαστε κι εμείς, αλλά και να δουν οι προπονητές μας κάποια πράγματα που θέλουν στο κομμάτι της τακτικής. Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε.
 
Στην αποστολή θα βρίσκονται οι Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης Γιάννης Αντετοκούνμπο, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Ζήσης Σαρικόπουλος και Δημήτρης Αγραβάνης. Στην Αθήνα έμειναν ο Βασίλης Σπανούλης για να ολοκληρώσει το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί, ο Γιάννης Μπουρούσης για να κάνει ένα πρόγραμμα ειδικής έντασης και ο Γιάννης Αθηναίου.