Κεσαπίδης: «Ήταν εύκολη απόφαση»

esperos-kesapidisΈπειτα από 2 χρόνια απουσίας ο Έσπερος ΑΟΠΑ επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Οι Πατρινοί έχοντας το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στη Γ’ εθνική (23,2) κατάκτησαν το πρωτάθλημα κι έδειξαν ότι μπορούν να συνδυάσουν πρωταθλητισμό και προώθηση νεαρών παικτών.

Ο προπονητής, Ανδρέας Κεσαπίδης, στην παρθενική του σεζόν σε αντρικό τμήμα μπόρεσε να οδηγήσει εξαιρετικά τον Έσπερο και άμεσα η διοίκηση του συλλόγου ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του. Ο νεαρός κόουτς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Έσπερο ΑΟΠΑ και τα συναισθήματα που υπάρχουν: «Υπάρχει ευχαρίστηση και ανακούφιση παρότι δεν ξεκινήσαμε εξαρχής με στόχο το πρωτάθλημα. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο που φτιάξαμε τον Αύγουστο και παίζοντας όπως θέλαμε δημιουργήθηκαν οι προσδοκίες ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μέσα στη χρονιά αναπροσαρμόσαμε τους στόχους μας και τελικά καταφέραμε να τους φέρουμε εις πέρας. Η φετινή χρονιά κι ότι καταφέραμε μας αφήνει μία πολύ γλυκιά γεύση».

Για το νεανικό ρόστερ της ομάδας και τις δυνατότητες εξέλιξης που έχει: «Ήταν μία συνειδητή επιλογή να έχουμε ένα νεανικό ρόστερ γιατί η φιλοσοφία που έχουμε είναι ότι σε αυτές τις κατηγορίες πρέπει να παίζουν νέα παιδιά για να παίρνουν παραστάσεις, εμπειρίες και να εξελίσσονται. Το προπονητικό πλάνο θα συνεχιστεί στη μεταβατική περίοδο και στην προετοιμασία και νομίζω ότι αυτά τα παιδιά έχουν το ταλέντο για να εξελιχθούν ώστε να παρουσιαστούν ανταγωνιστικά στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής».

Για την άμεση ανανέωση της συνεργασίας του με τον σύλλογο: «Όταν υπάρχουν κοινά “θέλω” με τη διοίκηση, η οποία κάνει τα πάντα και στηρίζει τόσο ενεργά την ομάδα, είναι πολύ εύκολη η απόφαση για κάθε προπονητή να δεχτεί την ανανέωση. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει ένα μακρόπνοο πλάνο κι όχι ένα πρόσκαιρο. Ήταν εύκολη η απόφαση της συνέχισης της συνεργασίας μας αλλά και του πλάνου που έχουμε ξεκινήσει. Στόχος είναι να κάνουμε καθημερινά ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για την επόμενη σεζόν κι αν έχουν ξεκινήσει τα πλάνα: «Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορμό που υπάρχει αλλά και να ανεβάσουμε κάποια παιδιά από τους νέους μας. Παράλληλα, θα γίνουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες, όμως η βάση μας θα παραμείνει ότι πρέπει το ρόστερ να είναι νεανικό κι ίσως να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τον μέσο όρο. Το σίγουρο είναι ότι όποιοι βρίσκονται στην ομάδα θα έχουν μεγάλη φιλοδοξία για να κάνουν το επόμενο βήμα στη καριέρα τους».