Κηδεύτηκε ο Τάρπλεϊ – Τον πρόδωσαν τα νεφρά

tarpley_2Συγγενείς και ελάχιστοι φίλοι είπαν χθες το τελευταίο αντίο στον Ρόι Τάρπλεϊ σε μία σεμνή, για το εύρος του ονόματος του, τελετή. Η κηδεία του και ο ενταφιασμός της σωρού έγινε στο Πρίτσαρντ, λίγο έξω από το Μόμπιλ της Αλαμπάμα, όπου ζει η 84χρονη μητέρα του Σιλίνα Τάρπλεϊ – Τόμας. Μεταξύ των λιγοστών που συλλυπήθηκαν τους οικείους, ήταν επιθυμία της οικογένειας εξάλλου να μην μετατραπεί η κηδεία σε λαϊκό προσκύνημα, εκπροσωπώντας τους Ντάλας Μάβερικς  ήταν ο βοηθός τζένεραλ μάνατζερ Κιθ Γκραντ και ο διευθυντής αθλητικών υποδομών Ρολάντο Μπλάκμαν. Αμφότεροι, υπήρξαν πέρα από συμπαίκτες του και προσωπικοί φίλοι του επί σειρά ετών. Στη τελετή παρευρέθηκε επίσης και αντιπροσωπεία συμπαίκτων του από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.  Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών οδήγησαν επί δέκα ώρες για να φτάσουν εγκαίρως στη κηδεία.

Θυμίζουμε ότι ο Τάρπλεϊ πέθανε στις 9 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Texas Memorial του Άρλινγκτον, με τον ιατροδικαστή της κομητείας Tarrant που πραγματοποίησε τη νεκροψία να μην έχει καταχωρήσει δημοσίως την αιτία θανάτου. Ωστόσο, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο 50χρονος Ρόι Τάρπλεϊ, ο οποίος νοσηλευόταν επί σχεδόν μία εβδομάδα, πέθανε ξαφνικά από επιπλοκή στα νεφρά. Ασθένεια από την οποία δεν γνώριζε καν ότι έπασχε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρώην σύζυγος του Ντον Φίνλεϊ και η κόρη τους Χάρμονι τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στις αρχές της εβδομάδας στο Ντάλας.