Κλήρωσε για τα πρωταθλήματα…

klirosi_Το τζάμπολ της νέας περιόδου αργεί ακόμη να δοθεί, ωστόσο σήμερα (25/8) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πρωταθλημάτων.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας “… σας καλωσορίζουμε στη συγκέντρωση αυτή που εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ. Χαίρομαι για τη μεγάλη παρουσία εδώ σήμερα, η οποία δείχνει και το ενδιαφέρον των ανθρώπων που υπηρετούν το χώρο του μπάσκετ, δίνοντας χρόνο, χρήμα και κόπο, χωρίς να διεκδικούν το φωτοστέφανο της δημοσιότητας και πολλές φορές κόντρα σε ανθρώπους που απεργάζονται αρχές και αξίες αθλητικού κινήματος. Ανθρώπους που πιστεύουν ότι επειδή βρήκαν κάτι στη ζωή τους, μπορεί να καταπατούν αρχές, αξίες και τα πάντα. Είναι μια άλλη συζήτηση, που πολύ σύντομα θα κάνουμε ανοιχτά. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει ενόψει της νέας περιόδου να ανταλλάξουμε ευχές και την πίστη μας στα ιδεώδη που όλοι μας υπηρετούμε για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας από διάφορα εκφυλιστικά φαινόμενα που εντείνονται. Το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα και το καταφέρνουμε ως ένα μέτρο, παρά τις δυσκολίες που συναντάμε κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά. Η πόρτα του προέδρου είναι ανοιχτή κάθε μέρα, ο καθένας μπορεί να προσέλθει χωρίς ιδιαίτερα τηλεφωνήματα και… συνεντεύξεις. Ο καθένας από εσάς μπορεί να επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΟΚ να συναντηθεί με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα. Υπηρετούμε το ελληνικό μπάσκετ και είμαστε στην υπηρεσία του μπάσκετ. Δέχθηκα πριν από δύο μέρες ένα επείγον τηλεγράφημα για να παραβρεθώ σε μια ιστορική συνεδρίαση του κεντρικού γραφείου, η οποία μπορεί να αλλάξει τη διοικητική δομή του μπάσκετ. Ήμουν πρόεδρος της επιτροπής που είχε αναλάβει να σχεδιάσει αυτές τις αλλαγές και είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα είναι παρούσα. Αποτελεί τιμή για τον τόπο, το ελληνικό μπάσκετ και τον ομιλούντα. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι για την παρουσία σας σήμερα εδώ και στο χώρο γενικότερα”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος τη ομοσπονδίας απένειμε το κύπελλο στην πρωταθλήτρια της Α2 ΑΕΚ και τα μετάλλια στον Κόροιβο και την Καβάλα, καθώς και στους φιναλίστ του τελικού του κυπέλλου ανδρών Παναθηναϊκό και Άρη, ενώ ο Αριστείδης Γολέμης το κύπελλο στην πρωταθλήτρια της Β’ εθνικής Δόξα Λευκάδας.

Δια χειρός Δημήτρη Μπασούρη πήραν τα κύπελλα οι πρωταθλήτριες του Νότου στη Γ’ εθνική Προμηθέας και Κύμη,

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των πρωταθλημάτων
Α2
1η αγωνιστική
ΟΦΗ – Φίλιππος Β.
Ερμής Λ. – Ηλυσιακός
Αετός – Καβάλα
Λαύριο – Εθνικός
Δόξα Λ. – Αρκαδικός
Ικαρος Κ. – Ηρακλής
Ψυχικό – Παγκράτι

Β΄ εθνική
1η αγωνιστική
Περιστέρι – Αμύντας
Πανερυθραϊκός – Προμηθέας
Ιωνικός Ν. – Φάρος Κερατσινίου
Φιλαθλητικός – Μαρούσι
Αγ. Παρασκευή – Χολαργός
Παπάγου – Κύμη
Ηράκλειο – Δούκας

Γ΄ εθνική
1η αγωνιστική
1ος Νότου
Κεραυνός Αιγ. – Νήαρ Ηστ
Πέραμα – Ζάκυνθος
Κρανίδι – Χαλάνδρι
Ακάδημος Καλ. – Ένωση Ιλίου
Προμηθέας Χαλ. – Πεντέλη
Εσπερος ΑΟΠΑ – Μανδραϊκός
Απολλων Αρχ. Κ. – Νίκη Αμαρ.

2ος Νότου
Κορωπί – Ακαδημία
Σπόρτιγκ – Αιγάλεω
Ιωνικός ΝΦ – Πόλις Καλ.
Ηρόδοτος – Εργοτέλης
Αγ. Θεόδωροι – Ίκαρος Ν. Σμ.
Διαγόρας Δρυοπ. – Πεύκη
Κρόνος Αγ. Δ. – Κάδμος Θ.