Κλήρωση στα μέτρα της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019

Ισραήλ, Μ. Βρετανία και η νικήτρια ομάδα που θα προκύψει από τους αγώνες πρόκρισης που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής ομάδας στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2019. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που είχε οριστεί επικεφαλής στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, είδε την κληρωτίδα να του… κλείνει το μάτι στην κλήρωση που έγινε στην Γκουανγκζού της Κίνας, φέρνοντας αντιπάλους στα μέτρα της Ελλάδας.

Στον 8ο όμιλο με βατούς αντιπάλους

Η εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στον 8ο όμιλο με την τύχη να της χαμογελά, φέρνοντας στο δρόμο της βατούς αντιπάλους. Όπως είναι το Ισραήλ και η Μ. Βρετανία, που δεν μπορούν να λογιστούν ως αντίπαλοι που έχουν το “ειδικό βάρος” για να κάνουν τη ζημιά στην επίσημη αγαπημένη μας, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνεται. Όσον αφορά την τρίτη ομάδα που θα βρεθεί στο διάβα της εθνικής μας, θα προκύψει από αγώνες πρόκρισης και θα είναι μία εκ των Σλοβακία, Σουηδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Αλβανία, Αυστρία, Ολλανδία, Κόσσοβο, ΠΓΔΜ, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Λευκορωσία.

Το σύστημα διεξαγωγής όπως έχει καταρτιστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία προβλέπει τη δημιουργία οκτώ ομίλων των τεσσάρων ομάδων, με τις τρεις πρώτες να περνούν στην επόμενη φάση. Στη συνέχεια θα δημιουργηθούν τέσσερα νέα γκρουπ των έξι ομάδων, με τα αποτελέσματα να μεταφέρονται από τον πρώτο γύρο. Οι δύο πρώτες των γκρουπ θα περάσουν στα τελικά, με τις ευρωπαϊκές ομάδες να έχουν 12 θέσεις στο Παγκόσμιο του 2019.

Οι αγώνες της πρώτης προκριματικής φάσης των ομίλων θα γίνουν σε τρία στάδια, με δύο αγώνες το καθένα από αυτά: το Νοέμβριο του 2017, τον Φεβρουάριο του 2018 και τον Ιούνιο του 2018.

Οι αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης των ομίλων θα γίνουν και αυτοί σε τρία στάδια με δύο αγώνες: Σεπτέμβριος του 2018, Νοέμβριος του 2018 και Φεβρουάριος του 2019.

Οι όμιλοι των προκριματικών της Ευρώπης

Group Α: Μαυροβούνιο, Σλοβενία, X2, Ισπανία.
Group B: X1, Τουρκία, Λετονία, Ουκρανία.
Group C: Πολωνία, Χ2 , Λιθουανία, Ουγγαρία.
Group D: Ιταλία, Χ1, Κροατία, Ρουμανία.
Group E: Χ2 , Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία.
Group F: Χ1 , Τσεχία, Ισλανδία, Φινλαδνία.
Group G: Γερμανία, Σερβία, Χ2, Γεωργία.
Group H: Ισραήλ, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Χ1.

Οι ομάδες Χ1 και Χ2 θα προκύψουν από τα προκριματικά του Αυγούστου.