Κλείνουν café, εστιατόρια, μπαρ, ανοικτά μόνο φαρμακεία, φούρνοι, supermarket…

Την απόφαση να κλείσουν café, εστιατόρια, μπαρ και εμπορικά κέντρα έλαβε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εντατικοποιηθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας του κοροναϊού, εξαιρώντας στα μαγαζιά που διαθέτουν delivery και take away. Η απόφαση ελήφθη καθώς μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 190 από τα 117 και οδήγησε την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας στην απόφαση να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τα μέτρα επεκτείνονται για προληπτικούς λόγους και εξήγησε ότι η επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε επέκταση των ήδη αυστηρών μέτρων. «Δίνουμε τη μάχη με ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση» τόνισε χαρακτηριστικά και εξήγησε τους λόγους που έκανε την επιτροπή να αποφασίσει ομόφωνα πιο αυστηρά μέτρα.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Κλείνουν: εμπορικά κέντρα, café, μπαρ και καφετέριες, μαγαζιά εστίασης εκτός delivery και take away , βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής.

Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.