Κοθράς: «Θέμα χρόνου να επιστρέψει ο Ηρακλής στην Α1»

kothras-iraklisΟ Ηρακλής δεν μοιάζει να έχει μεγαλεπήβολους στόχους στο πρωτάθλημα της Α2, ωστόσο ο Ευθύμης Κοθράς θεωρεί ότι η επιστροφή του “γηραιού” στην Α1 είναι απλά θέμα χρόνου… Ο 31χρονος γκαρντ μίλησε στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για την πρόσφατη νίκη του Ηρακλή επί του Φιλαθλητικού (106-92), καθώς επίσης και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τις προσωπικές του φιλοδοξίες, οι οποίες σχετίζονται με το μπάσκετ και δη την προπονητική…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ευθύμη, που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό;

Βασικά στο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό, ξεκινήσαμε μουδιασμένοι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, βρήκαμε ρυθμό και ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Το φέραμε στα μέτρα μας και θεωρώ ότι ήρθε εύκολα η νίκη.

Ο Ηρακλής είναι έτοιμος να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ;

Ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή χτίζεται. Αυτή είναι και η εικόνα, που θέλει να προβάλει η διοίκηση. Είναι ένα ιστορικό σωματείο αλλά χρειάζεται χρόνος. Δίνεται χρόνος συμμετοχής σε νέα παιδιά και θεωρώ, ότι αν συνεχιστεί αυτό, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει η ομάδα στην Α1.

Ποιο είναι πλέον το μεγάλο σου μπασκετικό όνειρο;

Εγώ βασικά έχω κάνει τον κύκλο μου. Είχα κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς και πλέον, όνειρό μου, είναι να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και ιδιαίτερα τους μικρότερους. Μου αρέσει πολύ η προπονητική και ήδη, ασχολούμαι με τα μικρά παιδιά, κάνοντάς τους ατομικές προπονήσεις. Το αγαπώ πολύ το μπάσκετ και μόλις σταματήσω, θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική.

Θεωρείς ότι ο Ηρακλής, μπορεί να κάνει την έκπληξη στο Ψυχικό την επόμενη αγωνιστική;

Ο Ηρακλής έχει δείξει ότι χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Αν πιάσουμε καλή απόδοση, θεωρώ, ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτός είναι και ο στόχος της ομάδας μας, στα εκτός έδρας παιχνίδια, να είμαστε δηλαδή, ανταγωνιστικοί, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το Ψυχικό πάντως, θεωρείται γενικώς φαβορί στην κατηγορία.