vasilakopoulos-giorgosΣτην απόφαση να τηρηθεί ο “… σεβασμός στα καταστατικά και τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων του διεθνούς αθλητικού κινήματος, της ΔΟΕ και των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών”, κατέληξαν ΕΟΚ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη (20/4). Μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του υφυπουργού, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον γγ της ομοσπονδίας Παναγιώτη Τσαγκρώνη να εκφράζουν τις απόψεις τους για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την απειλή της FIBA.

“Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, κατόπιν πρόσκλησής του, για να συζητήσουν τις σοβαρές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ. Κατόπιν ανάλυσης όλων των δεδομένων που υπάρχουν και της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό χώρο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν χωρίς περιστροφές ότι είναι υποχρεωτικός ο σεβασμός στα καταστατικά και τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων του διεθνούς αθλητικού κινήματος, της ΔΟΕ και των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και συμφωνία αποδοχής των θέσεων και των επιταγών της FIBA”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της συνάντησης η ομοσπονδία και πλέον εκείνο που απομένει είναι να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της.

Διότι θα πρέπει να φανεί εάν θα προχωρήσει σε τιμωρία της ΑΕΚ (!) για την επιλογή της να συμμετάσχει τη νέα περίοδο στο Eurocup ή εάν θα ζητήσει από τον ΕΣΑΚΕ να την… αποβάλλει από το πρωτάθλημα!!!