kosmidis kyriakosΗ εντός έδρας ήττα από τον Χαρίλαο Τρικούπη φέρνει τη ΦΕΑ για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο και τον υποβιβασμό να είναι πολύ πιο ορατός πλέον. Άπαντες στον σύλλογο δείχνουν να κατανοούν τις δυσκολίες που υπάρχουν και κοιτάζουν κατάματα το μέλλον, με τον προπονητή της ομάδας Κυριάκο Κοσμίδη να είναι ξεκάθαρος. “Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τέσσερις νίκες στα επόμενα έξι ματς, που μπορούν να μας δώσουν κάτι. Λιγότερο από τέσσερις νίκες δεν μπορούν να μας δώσουν τίποτα”, δήλωσε ο τεχνικός της ΦΕΑ μετά το τέλος του ματς με τον μεσολογγίτικο σύλλογο στο επίσημο διαδικτυακό κανάλι του Χαρίλαου Τρικούπη στο Youtube

«Ξέραμε πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, οργανωμένη και διαθέτει παίκτες κυρίως που μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές κάτι στο οποίο λείπει σε εμάς στις δύσκολες φάσεις», δήλωσε αρχικά ο Κοσμίδης και πρόσθεσε: «Έγιναν λάθη παιδικής ηλικίας, κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο που δύσκολα μπορούν να διορθωθούν σ΄ ένα παιχνίδι με έναν τέτοιο αντίπαλο. Δυστυχώς δεν έχουμε την ποικιλία των παιδιών με δυνατότητες και προσωπικότητα ώστε να βγουν μπροστά και να καθαρίσουν δύο φάσεις. Εάν δεν… περπατήσει τίποτα στην άμυνα και δεν βγάλουμε τους αιφνιδιασμούς, τα αυτονόητα που πρέπει να βάλουμε, το πράγμα κολλάει. Αυτό γίνεται όλη τη σεζόν, με αυτό παλεύουμε».

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο νεαρός τεχνικός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν για την ομάδα του τόνισε: «Τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Δυσκολεύουν πάρα πολύ τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως δεν εξαρτιόμαστε μόνο από το τι θα κάνουμε εμείς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τέσσερις νίκες στα επόμενα έξι ματς που μπορούν να μας δώσουν κάτι. Λιγότερο από τέσσερις νίκες δεν μπορούν να μας δώσουν τίποτα. Ξέραμε ότι είχαμε δύσκολο έργο φέτος. Δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο με κάποιους τραυματισμούς, αναποδιές, τιμωρίες. Στα μέσα της σεζόν κάναμε μια τεράστια κοιλιά που δεν μπορούσε να μαζευτεί. Το κυριότερο είναι πως υπάρχει απουσία παιδιών που να πρωταγωνιστούν, ώστε να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους στις δύσκολες φάσεις. Προσπαθούμε αυτό να το κάνουμε ομαδικά».

Χρ. Στεφανής: ΣΤΕΦΑΝΗΣ: «Να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά»
Από πλευράς παικτών ο Χρήστος Στεφανής, ο οποίος στο ματς με τον Χαρίλαο Τρικούπη ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΦΕΑ με 14 πόντους κι ένα τρίποντο τόνισε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε έχοντας μαθηματικές ελπίδες, εμείς θα το παλέψουμε. Όλοι είμαστε δεμένοι. Γίνεται μεγάλη μάχη και θα πάει μέχρι τέλους».