Κοκκινόπουλος: «Θα διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα»

Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο παιχνίδι του Λεύκιππου και ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος μέσω του επίσημου σάιτ του συλλόγου, κάνει μια αποτίμηση της προετοιμασίας, μιλά για τα προβλήματα τραυματισμών λίγο πριν την πρεμιέρα, τον φετινό στόχο ταλλά και δίνει μια γενική εικόνα των ομάδων που συμμετέχουν στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Για την προετοιμασία: «Τελείωσε η περίοδος της προετοιμασίας και η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, άλλα πιο σοβαρά, αλλά λιγότερο , τα οποία επηρέασαν την προετοιμασία. Τα φιλικά που είχαν προγραμματιστεί έγιναν και είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία των παιδιών. Σίγουρα θα θέλαμε να είμαστε όλοι σε όλες τις προπονήσεις αλλά ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε αρκετές απουσίες, γεγονός που μας ανάγκασε να παίξουμε φιλικά με 7 και 8 παίκτες. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τον Νταβουλτζόπουλο που είναι άρρωστος, ο Χρήστου παραμένει τραυματίας λόγω ενός διαστρέμματος , μια άτυχη στιγμή για τον Φραντζέσκο και δεν θα είναι παρών στο πρώτο παιχνίδι. Οι υπόλοιποι τραυματισμοί είναι επιπόλαιοι, όχι κάτι το σοβαρό αλλά μας πήγαν λίγο πίσω.  Ο Στασινόπουλος γυρίζει το Σάββατο, ο Σταματέλος είναι στο στρατό και έχει κάνει μόνο δύο προπονήσεις. Έτσι υπολογίζουμε στα άλλα παιδιά και θα δούμε και την κατάσταση και των υπολοίπων στις δύο προπονήσεις που απομένουν».

Για την πρεμιέρα: «Ο Πολύγυρος είναι μια πολύ δυνατή ομάδα , πέρυσι κατέλαβε την τρίτη και θέση έχασε στο μπαράζ. Σε αυτόν δόθηκε το χρίσμα για να ανέβει στην Β΄ Εθνική , δεν δέχτηκε, και έτσι ανέβηκε η ΧΑΝΘ. Έχει διατηρήσει τέσσερις παίκτες από τον βασικό κορμό και έχει πάρει και κάποιους παίκτες που έχουν εμπειρία στην Γ΄ και Β΄ Εθνική. με λίγα λόγια είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, παίζει στο γήπεδό της ενώ εμείς πηγαίνουμε εκεί με τον ενθουσιασμό μας και την δουλειά μας για να διεκδικήσουμε την νίκη παρ’ όλα τα προβλήματά μας. Δεν θεωρώ ότι είμαστε άπειροι, η ομάδα είναι καινούρια. Τα φιλικά παιχνίδια μας ήταν προσαρμοσμένα στο αγωνιστικό πλαίσιο της κατηγορίας, είτε με ομάδες Β΄ Εθνικής όπως η Ελευθερούπολη και η ΧΑΝΘ είτε με Γ΄Εθνικής όπως η Ασπίδα ,που πέρυσι μάλιστα αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική, και ο ΓΑΣ Κομοτηνής που είναι μια ομάδα παραδοσιακή της Β΄ και Γ΄ Εθνικής.»

Για τον φετινό στόχο του Λεύκιππου: «Πάμε να μάθουμε την κατηγορία να κάνουμε τις νίκες που θα χρειαστεί όσο γίνεται πιο νωρίς για να μην έχουμε άγχος υποβιβασμού και από κει και πέρα η κατηγορία είναι ρευστή, υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι κοντά σε επίπεδο, θεωρητικά πάντα με βάση το ρόστερ και είναι σημαντικό να μας φύγει το οποιοδήποτε άγχος όσο γίνεται πιο νωρίς σε σχέση με τις κάτω θέσεις για να μπορούμε μετά να κοιτάξουμε τις πάνω. Βασικός στόχος είναι να αποφύγουμε τον υποβιβασμό και αυτό θα γίνει μόνο με νίκες και μάλιστα αυτές να έλθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Για το φαβορί του φετινού πρωταθλήματος: «Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, υπάρχουν δυο τρεις που είναι πιο άπειρες από μας, υπάρχουν δυο τρεις που ξεχωρίζουν , είναι πολύ δυνατές με παίκτες που έχουν παίξει στην Β΄ εθνική αλλά δεν μπορώ να πω ότι φέτος υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί όπως πέρυσι υπήρχε από την αρχή. Νομίζω ότι σε αυτή την φάση η ΜΕΝΤ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς παίκτες έμπειρους για αυτές τις κατηγορίες. Θα ήταν και η ΧΑΝΘ αλλά η ΧΑΝΘ κέρδισε τελικά την άνοδό της. Υπάρχουν όμως και άλλες ομάδες που έχουν παίξει την κατηγορία αυτή πολλά χρόνια, έχουν παίξει και Β΄ , έχουν καλό κορμό από πέρυσι όπως ο Πολύγυρος, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς που ενισχύθηκε πολύ οι οποίες φαντάζομαι θα διεκδικήσουν τα ψηλά σκαλοπάτια».

Για την συμμετοχή 9 ομάδων από την Θεσσαλονίκη: «Συνήθως η Θεσσαλονίκη στον όμιλο είχε 7 ομάδες, φέτος έχει 9. Δεν έχει ομάδες από την Καβάλα και τις Σέρρες που είχε τα προηγούμενα χρόνια , έχει 2 ομάδες από την Ξάνθη και μία από την Κομοτηνή. Αλλά είχε Σκοπό, είχε Ίκαρους ,τώρα δεν έχει καμιά ομάδα από αυτές. Φέτος έχει Πολύγυρο και Μουδανιά και 9 ομάδες από την Θεσσαλονίκη. Αν υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός από άλλες περιοχές σίγουρα το πρωτάθλημα θα ήταν πιο ενδιαφέρον. Η Θεσσαλονίκη έχει ουσιαστικά 3 εκτός έδρας παιχνίδια, τρία ταξίδια, εμείς έχουμε 11 με όποιες δυσκολίες προκύπτουν από αυτά τα ταξίδια».