igor_kokoskov_1Πρόκειται για το πλέον, συζητημένο πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Αν και βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, το όνομα του μονοπωλεί τον Τύπο ως το επικρατέστερο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Ο Ιγκορ Κοκόσκοφ ωστόσο, προς το παρών τουλάχιστον, κλείνει τα αφτιά του στις σειρήνες που ηχούν από την Ευρώπη και κρατά τα χαρτιά του κλειστά. Ο Σερβο- αμερικανος κόουτς βρίσκεται από την Τρίτη στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα σ’ ένα mini camp για free agents. Το infobasket.gr επικοινώνησε μαζί του για να μάθουμε από πρώτο χέρι αν πίσω από το… καπνό, υπάρχει και φωτιά.

«Είναι τιμή για οποιονδήποτε προπονητή, είτε πρόκειται για ευρωπαϊκό σύλλογο, είτε ομάδα από το ΝΒΑ, να φέρεται να ενδιαφέρεται για αυτόν, ένας μεγάλος σύλλογος όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι μεγάλο κομπλιμέντο. Θεωρώ ότι είναι άδικο για την ομάδα, τους προπονητές του Παναθηναϊκού και τους παίκτες να μιλάμε για τη θέση του πρώτου προπονητή ενώ βρίσκονται εν μέσω τελικών πρωταθλήματος» δηλώνει και συνεχίζει «Έχουν κάνει δύο καλά παιχνίδια, «κοντινά» στο σκορ, τα οποία, είχαν την ευκαιρία να νικήσουν κι όποιος νοιάζεται πραγματικά για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να επικεντρώνεται στο ήδη υπάρχον προπονητικό τιμ και υλικό παικτών. Δίνουν μεγάλη μάχη. Όποιες εικασίες γίνονται για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν ή τον προπονητή του είναι άτοπες. Αυτή τη στιγμή, το επαναλαμβάνω. Όποιος νοιάζεται για την ομάδα, δεν πρέπει να το κάνει αυτό στην ομάδα».

igor_kokoskov_2Ολοκληρώνοντας, τη κουβέντα μας θέλησε επίσης, να επισημάνει: «Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό και τη διοίκηση του. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας από τους πιο καλούς και πιο κοντινούς μου φίλους στο χώρο του μπάσκετ και γνωρίζω πολλά γι’ αυτή την ομάδα από τον Ζέλικο όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή τη στιγμή, θέλω να τονίσω ότι είμαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, εδώ ζω, και εδώ εργάζομαι».Πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αναφέρουν ότι δέχεται ασφυκτικό μαρκάρισμα από αρκετές ομάδες του ΝΒΑ για να παραμείνει στην αμερικάνικη λίγκα. Παρά το ενδιαφέρον του «Τριφυλλιού» που προχώρησε αρκετά και έφτασε σε σημασία να γίνουν και επαφές, δεν αποκλείεται τελικά, να επιλέξει να συνεχίσει τη καριέρα του στο ΝΒΑ ως ασίσταντ κόουτς αντί για χεντ στον Παναθηναϊκό. Όλα για τον κόουτς Κοκόσκοφ είναι θέμα σωστού… τάιμινγκ.