Κομψέλης: «Η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι»

kompselisΗ προετοιμασία για την έναρξη του πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει στον Εργοτέλη περίπου εδώ και μια εβδομάδα και όλοι εργάζονται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν. Όμως οι ρυθμοί έγιναν ακόμα πιο εντατικοί στο Λιντο, όταν οι «κιτρινόμαυροι» έμαθαν ότι με το… καλημέρα έχουν ντέρμπι. Γι΄αυτό το λόγο, ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Κομψέλης, σε δηλώσεις του στο infobasket.gr μετά την κλήρωση στάθηκε στο ματς με τον Ηρόδοτο τονίζοντας πάντως ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση θέλει κυρίως καρδιά και ψυχή και λιγότερο τεχνική.

«Ο 2ος όμιλος νότου φέτος είναι πολύ δύσκολος. Το επίπεδο θεωρώ ότι είναι αρκετά ανεβασμένο, περίπου όπως την πρώτη μας χρόνια στη Γ’ εθνική. Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες πια και αυτό γιατί από πέρσι, οι καλές αθηναϊκές όπως Κρόνος και Ίκαρος έμειναν στον όμιλο, ενώ προστέθηκαν παραδοσιακές δυνάμεις όπως ο Σπόρτιγκ και το Αιγάλεω, συν το Κορωπί που έχει κάνει τις καλύτερες μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι.

Επίσης το νησί που θα εκπροσωπήσει φέτος το Αιγαίο είναι η Ρόδος, μια ομάδα δυνατή, καθώς από ότι ξέρω έχουν μαζευτεί όλοι οι καλοί ντόπιοι αθλητές εκεί, με πολύ εμπειρία στην κατηγορία. Επίσης και ο Κάδμος θεωρώ ότι θα είναι ένας από τους πολύ καλούς συλλόγους φέτος στο πρωτάθλημα, καθώς και αυτός αποτελείται από πολύ έμπειρους παίκτες. Φυσικά και τα κρητικά ντέρμπι θα είναι δύσκολα τόσο με τον Ηρόδοτο όσο και με την Ακαδημία, λόγω των συγκυριών. Συγκεκριμένα βλέπω έναν πολύ δύσκολο πρώτο γύρο», ειπε ο σεντερ των κρητικων και συνεχισε:

«Γενικά έχουμε πολύ δύσκολα εκτός ματς, παρά το γεγονός ότι φέτος θα παίζουμε ακόμα ένα «εκτός», εντός Κρήτης. Τώρα όσον αφορά το ντέρμπι που θα ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας για τη σεζόν 2014-15, θα είναι κλασικά δύσκολο, όπως και τα περσινά ματς με τον Ηρόδοτο. Είναι μια σκληρή ομάδα, με έναν έμπειρο κόουτς. Θεωρώ πάντως ότι θα είναι αρκετά κλειστό ματς, αφού έτυχε πολύ νωρίς, μια περίοδο που όλες οι ομάδες ακόμα ψάχνονται και είναι σφιγμένες. Πάντως για μένα, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θέλει κυρίως καρδιά και ψυχή και λιγότερο τεχνική. Όποιος μπει πιο δυνατά και δείξει ότι το θέλει πιο πολύ, αυτός είναι που θα το πάρει».

Τέλος, ο Κομψέλης αναφέρθηκε στη φετινή ομάδα και τις προσθήκες που έγιναν στο σύνολο: «Για τον «νέο» Εργοτελη, νομίζω ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Δεν έγιναν πολλές αλλαγές και αυτό μας δίνει πλεονέκτημα στο δέσιμο του συνόλου. Επίσης. ήρθαν παίχτες που έκανε καλό πρωτάθλημα πέρυσι όπως ο Σακελλαράκης και ο Γεωργουτσος. Βοήθεια είναι και ο Χαρωνίτης ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι πάλι στις επάλξεις. Φυσικά στεναχωρηθήκαμε πολύ για τα παιδιά που έφυγαν και βοήθησαν πέρυσι όπως ο Κωτούλας και ο Δαγαλάκης, αλλά και ο επί 5 χρόνια συμπαίκτης μου Μιχάλης Γρύλλος. Θα μας λείψουν πολύ αλλά έτσι είναι το μπάσκετ».