Κουκάς: «Στόχος μας η νίκη» (vd)

koukasTο Σάββατο, ο Εθνικός φιλοξενεί την Λιβαδειά σto,άδειο λόγω τιμωρίας, Κλειστό της Δραπετσώνας (17:00) στην προτελευταία αγωνιστική της σεζόν. Ο Μιχάλης Ραχωβίτσας και Γιώργος Κουκάς μίλησαν στην κάμερα του Ethnikos BC TV στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν από τον αγώνα.

Μιχάλης Ραχωβίτσας

Πως περιμένει την Λιβαδειά:
«Η Λιβαδειά δεν έρχεται από νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, έρχεται από 11 συνεχόμενες νίκες αν δεν κάνω λάθος, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος βάσει αποτελεσμάτων και θεωρώ ότι το ίδιο θα έρθει να κάνει το Σάββατο στην έδρα μας. Είναι μία ομάδα προσωπικοτήτων, δηλαδή είναι μια ομάδα που στηρίζεται πάρα πολύ στο ατομικό παιχνίδι των παικτών της, έχει παίκτες με ποιότητα που μπορούν να λειτουργήσουν πάρα πολύ καλά και από καταστάσεις ένας εναντίον ενός αλλά και με πικ εν ρολ, όπως είναι ο Γκαγκαλούδης. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας με την Λιβαδειά».

Για τη νίκη κόντρα στο Ψυχικό:
«Το παιχνίδι ήταν δύσκολο όπως το περιμέναμε, τρία δεκάλεπτα ήμασταν πίσω στο σκορ, η διαφορά είχε πάει και στους 14, παρόλα αυτά εμείς πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι, μείναμε μέσα σε αυτό, αλλάξαμε κάποια πράγματα στο τέταρτο δεκάλεπτο, μπερδέψαμε λίγο τον αντίπαλο και σε εκείνο το σημείο που χρειάστηκε κάναμε την ανατροπή, περάσαμε μπροστά και μετά ήταν δύσκολο για το Ψυχικό να αντιδράσει, γιατί όταν περνάς μπροστά στο 39’ είναι δύσκολο για τον αντίπαλο που προηγείται σε αυτό το παιχνίδι να αντιδράσει. Μείναμε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά όπως απαιτούν όλα τα παιχνίδια και καταφέραμε και φύγαμε νικητές από την δύσκολη έδρα του Ψυχικού».

Το μήνυμα του κόσμο:
«Θεωρώ ότι ο κόσμος του Εθνικού θα πρέπει να είναι πάρα πολύ περήφανος για την φετινή πορεία και προσπάθεια της ομάδα, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Εθνικός πάτησε γερά στην κατηγορία, είναι στις συνειδήσεις του μπασκετικού κόσμου ως ένας σύλλογος πολύ υγιής, πολύ σοβαρός και πρέπει όλος ο κόσμος να είναι περήφανος και να χαίρεται για όλη αυτή τη προσπάθεια που έχει κάνει η διοίκηση τα προηγούμενα αλλά και την φετινή χρονιά γιατί ήταν πολύ δύσκολη και την προσπάθεια των παικτών και την προσπάθεια των προπονητών. Να είναι δίπλα σε αυτή την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί, να την στηρίζουν και να είναι υπερήφανοι ώστε του χρόνου η ομάδα να προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους της όπως και φέτος».

Γιώργος Κουκάς

Για τον αγώνα με την Λιβαδειά:
«Η ομάδα προετοιμάζεται κανονικά αν και στο τέλος του πρωταθλήματος, φαινομενικά αδιάφοροι, στόχος μας είναι να τελειώσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα, πρέπει όλοι μας να βρούμε κίνητρα γι’ αυτό το παιχνίδι. Σαν ομάδα δεν θέλουμε να χάσουμε και δεύτερη φορά έχοντας χάσει σε εκείνο το επεισοδιακό παιχνίδι. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι και να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο τέλος της χρονιάς».

Για την νίκη στο Ψυχικό:
«Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Θέλαμε να το κερδίσουμε, όπως είπα δεν θέλουμε να χάσουμε δεύτερο παιχνίδι από την ίδια ομάδα. Παλέψαμε, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι, δυναμώσαμε λίγο την άμυνα στο τέλος του παιχνιδιού και έτσι φτάσαμε πολύ άξια στην νίκη πιστεύω. Ήταν μια καλή νίκη για εμάς, το ευχαριστηθήκαμε, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά ήταν μια νίκη και για τον εγωισμό μας».

Το μήνυμα του αρχηγού στον κόσμο του Εθνικού:
«Είναι στενάχωρο που δεν θα έχουμε στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στην έδρας μας τον κόσμο μας. Θα θέλαμε να τον έχουμε, να το χειροκροτήσουμε γιατί μας στάθηκε όλη τη χρονιά, ήταν πάρα πολύ κοντά μας, μας βοήθησε. Ελπίζω να έχουν μείνει ευχαριστημένοι, αν και θα μπορούσαμε να είχα κάποια αποτελέσματα καλύτερα κυρίως στην έδρα μας, γιατί ο Εθνικός τον κόσμο του τον χρειάζεται και είναι το όπλο του. Δυστυχώς δεν θα το έχουμε την τελευταία αγωνιστική».