spanoulis-perperoglouΟι τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν στη διάρκεια της σεζόν τους Βασίλη Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου αναμένεται ν’ αποτελέσουν την αιτία που οι δύο διεθνείς θα… κουνήσουν το μαντήλι τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ισπανίας και τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας. Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν επιθυμούν να υπάρξει σύγχυση της απόφασής τους αυτής, με την κόντρα που ‘χει ξεσπάσει ανάμεσα στον σύλλογό τους και την ομοσπονδία, αλλά θα επικαλεστούν τους τραυματισμούς τους για να μην συμπεριληφθούν στις κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού προπονητή.
Μάλιστα μέσα στα επόμενα 24ωρα θα επιδιώξουν να έχουν μία πρώτη επικοινωνία με τους ιθύνοντες την ομοσπονδία και στη συνέχεια με το νέο προπονητή, για ν’ ανακοινώσουν τις προθέσεις τους. Η συγκεκριμένη… διαδρομή των επαφών θεωρείται επιβεβλημένη κι αυτό διότι η ΕΟΚ ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τον Φώτη Κατσικάρη στο πόστο του ομοσπονδιακού και κατά συνέπεια οι δύο «ερυθρόλευκοι» παίκτες θα πρέπει να ενημερώσουν πρώτα την ομοσπονδία κι όταν πάρουν το «πράσινο φως» το νέο ομοσπονδιακό προπονητή!
Πάντως η χρονική στιγμή που οι δύο διεθνείς ετοιμάζονται να θέσουν εαυτούς εκτός ομάδας προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Κι αυτό διότι κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν προϊδεάσει για τις προθέσεις τους πριν την έναρξη των play off και φυσικά πριν δημιουργηθεί όλος αυτός ο ντόρος από την πλευρά των διοικητικών ηγετών του Ολυμπιακού. Πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που ίσως να σκεφτούν ότι η κίνηση των δύο παικτών δεν είναι τίποτε περισσότερο από… ελιγμός των Σπανούλη και Περπέρογλου, ώστε να στηρίξουν την πρόταση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και συνάμα ν’ αποφύγουν την τιμωρία τους εάν αρνηθούν στην πρόσκληση της εθνικής.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, το ερωτηματικό παραμένει με το τι θα κάνουν οι άλλοι διεθνείς του Ολυμπιακού. Θ’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα της εθνικής ομάδας ή θ’ ακολουθήσουν τη… γραμμή της ΚΑΕ;