Κουτρούλιας: «Τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στην Α2»

koutrouliasΤο Παγκράτι ηττήθηκε στην παράταση από τη Λιβαδειά. Ο Αποστόλης Κουτρούλιας μπορεί να μην αγωνίστηκε στην παράταση της αναμέτρησης, καθώς είχε χρεωθεί με 5 φάουλ.

Τα 26’53’’ όμως που βρισκόταν στο παρκέ, ήταν αρκετά για να σημειώσει 22 πόντους (και ακόμη να καταγράψει 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο) και να περάσει στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Α2 Ανδρών. Έφτασε τους 4960 πόντους και οδεύοντας προς τους 5000 προσπέρασε τον Γιάννη Κακιούζη, όντας πλέον πίσω μόνο από τον Κώστα Τότσιο, έχοντας αξιόλογη παρουσία πάντως σε δύο ακόμη κατηγορίες στατιστικής στην ιστορία της κατηγορίας: Σε ριμπάουντ και κοψίματα…

Στην ερώτηση «πώς αισθάνεσαι που είσαι δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας και αν αυτό ακούγεται καλό ή κακό» το χιούμορ που τον διακρίνει επιστρατεύεται με το «καλημέρα». «Ε, άσχημο… Δεύτερος;», είναι η πρώτη ατάκα για να συνεχίσει σε διαφορετικό τόνο: «Είναι σίγουρα κάτι θετικό. Είναι κάτι που απαιτεί επιμονή, συνέπεια, συνέχεια, αποδοχή από τους συμπαίκτες και τους προπονητές στο πρόσωπό σου και σίγουρα καλούς συμπαίκτες».

-Δύσκολο το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών;

«Έχω ζήσει την Α2 σχεδόν από τη γέννησή της. Όταν ήταν προθάλαμος για την Α1, για να πάρουν χρόνο κάποιοι παίκτες, να «ψηθούν». Ήταν ένα σκληρό πρωτάθλημα και γινόταν φοβερή δουλειά στον τομέα αυτό. Κι αυτό γιατί εκτός από το ταλέντο δοκιμαζόσουν στη δύναμη και στην αντοχή και οι παλιότεροι σε προετοίμαζαν για τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζες στην Α1. Αργότερα έγινε λίγο «κολλέγιο». Έχασε κάτι από τη σκληράδα του το πρωτάθλημα, η οποία όμως επανέρχεται. Σε αυτό έχει παίξει και το ρόλο της η οικονομική κρίση. Όταν ομάδες της Α1 θέλουν 150 Έλληνες παίκτες και δεν διαθέτουν τα χρήματα που έδιναν κάποτε, θα στρέψουν το βλέμμα στην Α2. Και παιδιά παίρνουν ευκαιρίες στην Α1, που ίσως παλιότερα δεν θα τις είχαν. Σίγουρα πάντως το πρωτάθλημα έγινε και πάλι δυνατό και σίγουρα πολύ ενδιαφέρον».

-Οι ομάδες που στοχεύουν την άνοδο δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει…

«Σχεδόν πάντα στην πορεία του πρωταθλήματος διαμορφώνονται τρία γκρουπ. Είναι πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Είναι οι ομάδες που ενισχύθηκαν στις μεταγραφές και παλεύουν για τις προνομιούχες δύο θέσεις που θα οδηγήσουν στην Α1 Ανδρών, υπάρχουν 3-4 ομάδες κάπου στη μέση με ίσως πιο νεανικά ρόστερ που έχουν φιλοδοξίες και προσπαθούν σκληρά και υπάρχει και το τρίτο γκρουπ ομάδων, αυτών που παλεύουν για τη σωτηρία τους».

-Σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για σένα και τους συμπαίκτες σου ότι αγωνίζεστε σε μια ιστορική ομάδα όπως το Παγκράτι με παρουσία στην Α1 Ανδρών;

«Κάποιοι πιο παλιοί είχαν ζήσει την καλή ομάδα του Παγκρατίου. Προσωπικά ξέρω τι σημαίνει Παγκράτι, ξέρω ότι έχει αγωνιστεί στην Α1, ξέρω ποιοι έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Κάποιοι πιο νέοι σίγουρα δεν γνωρίζουν τόσα πολλά και ουσιαστικά τη βλέπουν ως σκαλοπάτι για τον επόμενο σταθμό με ότι αυτό συνεπάγεται».

-Θα μπορούσε το Παγκράτι κι εσύ προσωπικά να στοχεύσετε πιο ψηλά;

«Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο  όσο ακούγεται. Θα χρειαζόταν κάποια κίνητρα ακόμη, κάποιους παίκτες ακόμη. Είμαστε μια ομάδα με χαμηλό προϋπολογισμό και δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Προσωπικά, τα τελευταία δυο τρία χρόνια είναι μεταβατικά για μένα. Κοιτάζω περισσότερο την ομάδα, το σύνολο και όχι τα στατιστικά. Οι στόχοι μου περνούν ξεκάθαρα μέσα από τους στόχους της ομάδας».

-Το επόμενο βήμα, αυτό το Σάββατο κιόλας, δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς υποδέχεστε τη Δόξα Λευκάδας, μια ομάδα που βρίσκεται πιο ψηλά από εσάς βαθμολογικά…

«Θα είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Δόξα Λευκάδας είναι αν όχι η πιο ποιοτική, σίγουρα μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες στην κατηγορία με το ρόστερ που διαθέτει. Θα το διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Παίζουμε εντός, έστω κι αν δεν θα έχουμε τον κόσμο μας δίπλα, επιστρέφουν κάποιοι τραυματίες και το παιχνίδι είναι 50-50. Και στον πρώτο γύρο εκεί, είχαμε καλή παρουσία εκεί… Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα σίγουρα θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

*Τα ιστορικά στατιστικά στοιχεία είναι από το σάιτ www.basketa2.gr του Σπύρου Βασιλείου.