Κουφόπουλος: «Κίνητρο το να βρεθούμε αντιμέτωποι με ομάδα της Basket League»

Η Δάφνη Δαφνίου αντιμετωπίζει αύριο (2/10, 17:00) τον Κόροιβο Αμαλιάδας για την 1η Αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Κώστας Κουφόπουλος, ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας του φετινού ρόστερ, μίλησε στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου μίλησε για την διαδρομή της ομάδας στην Α’ Φάση της διοργάνωσης, τον αυριανό αντίπαλο και το μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, αλλά και για την απόφασή του να μείνει για τρίτη συνεχή σεζόν στο Χαϊδάρι.

Ο 20χρονος Guard δήλωσε αρχικά για την πορεία ως τη Β’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος: «Στην Α’ Φάση του Κυπέλλου είχαμε δύο παιχνίδια με δυνατές ομάδες της Β’ Εθνικής. Τόσο με τον Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας στη Βούλα, όσο και στην Καβάλα μπήκαμε πολύ δυνατά στο ματς. «Χτίσαμε» μια σημαντική διαφορά, η οποία, όμως, μειώθηκε προς το τέλος των αναμετρήσεων. Με σημαντικά σουτ και δυνατή άμυνα καταφέραμε και στις δύο περιπτώσεις να βγούμε νικητές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αυριανό ματς: «Η φετινή ομάδα του Κοροίβου απαρτίζεται από πολύ έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν πολλές παραστάσεις από Εθνικές κατηγορίες. Εμείς πρέπει να προσέξουμε πολύ στην άμυνα και να ακολουθήσουμε κατά γράμμα το πλάνο των προπονητών μας. Το γεγονός ότι η νίκη κόντρα στον Κόροιβο μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με μια ομάδα της Basket League είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους παίκτες, αλλά και για το Σύλλογο και θα παλέψουμε πολύ γι’ αυτό».

Ολοκληρώνοντας, ο «άσος» της Δάφνης μίλησε και για τον βασικό παράγοντα, ο οποίος τον οδήγησε στην παραμονή του στην ομάδα: «Η Δάφνη είναι μια ομάδα η οποία δείχνει εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες και πιστεύει πραγματικά στις δυνατότητές τους. Είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα, που θέλουν να αναδείξουν νέους αθλητές με σωστό προγραμματισμό. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο επέλεξα να μείνω για μια ακόμη σεζόν».