Κούκσικς και επίσημα στον Ερμή Αγιάς…

Η μεταγραφική κίνηση είχε δρομολογηθεί και το μόνο που απέμενε ήταν να επισημοποιηθεί. Κάτι που έγινε από τον Ερμή Αγιάς, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρίχαρντς Κούκσικς με τον οποίο και ολοκληρώνονται οι μεταγραφές της ομάδας. Όπως γνωστοποιεί ο θεσσαλικός σύλλογος η επιλογή του Λετονού διεθνή άσου, ήρθε μετά από εξέταση και άλλων περιπτώσεων, με εκείνες των Μπελιάνκου και Σμιθ να απορρίπτονται…

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

“Ο Ερμής Αγιάς συμπλήρωσε το ρόστερ του με τον Ρίχαρντς Κούκσικς απορρίπτοντας τόσο την περίπτωση του Γιαουχένι Μπελιάνκου όσο κι εκείνη του Τζαμάλ Σμιθ. Ο πρώην Λετονός διεθνής θα ενισχύσει την περιφερειακή ομάδα του Στέφανου Πέρκου εν όψει του πρωταθλήματος Α2.

Ο απόφοιτος της Αριζόνα είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη Βαλένθια, για να συνεχίσει σε Λαγκούν Άρο, Μπουντιβέλνικ, Ρίγα, Γιεκάμπιλς, Άβτοντορ, Νίζνι, Πιτέστι, Βαρέζε, Βέντσπιλς, Ναντ, Νεβέζις, Πέζαρο και Εβρέ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουκρανίας το 2013 με την Μπουντιβέλνικ και επιπλέον, έχει σπουδαίες παραστάσεις από το επίπεδο της Ευρωλίγκα.

Ο 30χρονος φόργουορντ, ύψους 1.98 μέτρων, έχει περάσει από όλες τις εθνικές, αναφορά με τη Λετονία, κι έχει αγωνιστεί τόσο στο Ευρωμπάσκετ του 2011 όσο και σε εκείνο του 2013. Μια μεγάλη κίνηση, λοιπόν, ολοκληρώνεται για τον Ερμή των μεγάλων επιδιώξεων”.



</p