Κρίσιμες αναμετρήσεις σε κορυφή και “ουρά”

basketball-hong-kong_71641_990x742Μάχες σε όλα τα μέτωπα θα γίνουν την Κυριακή στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής, καθώς το πρωτάθλημα θα αρχίσει πάλι με επτά παιχνίδια-φωτιά. Στην Κύμη οι πρωτοπόροι θα προσπαθήσουν να κάνουν το 9-0 στο γήπεδο τους, κάτι όμως που μόνο εύκολο δεν θα είναι χωρίς τον τραυματία Κακιούζη και απέναντι στον πάντα επικίνδυνο Πανερυθραϊκό, που είναι ακόμα αήττητος στον 2ο γύρο (4-0). Κάτι ανάλογο ισχύει και τον Φάρο Κερατσινίου, που θα υποδεχτεί τον Αμύντα μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του τρίτου κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ την τελευταία τετραετία.

Η 18η αγωνιστική είναι πολύ σημαντική και για τις μάχες που γίνονται στην ουρά της βαθμολογίας. Ο Χολαργός θα προσπαθήσει να σταματήσει το αρνητικό σερί του (6 ήττες στη σειρά) απέναντι στο Περιστέρι, ενώ και ο Δούκας δεν αισθάνεται πολύ πιο άνετα (δεν θα έχει και τους Ζακυνθινό, Ζευκιλή) μετά τις 6 ήττες στις τελευταίες 7 αγωνιστικές. Το ροζ φύλλο αγώνα, λοιπόν, μοιάζει με μονόδρομο απέναντι στον Ιωνικό Νίκαιας, στον αγώνα που θα αρχίσει στις 20:00.

Το Ηράκλειο θα είναι η ομάδα που θα “καίγεται” για τη νίκη απέναντι στον Φιλαθλητικό, ενώ με φόρα από τις 5 νίκες στις τελευταίες 7 αγωνιστικές θα πάει στο “Σαλούν” η Αγία Παρασκευή για να αντιμετωπίσει τον Παπάγο. Τέλος, την πρώτη του νίκη μέσα στο 2015 θα σημειώσει κάποιος εκ των ουραγών του ομίλου στο (κεκλεισμένων των θυρών) κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο μεν Ικαρος μετράει 8 σερί ήττες και έχει να νικήσει από τις 7/12, το δε Μαρούσι προέρχεται από 6 σερί ήττες και η τελευταία νίκη του χρονολογείται στις 21/12.

Μεγάλο ντέρμπι στον Παλαμά

Στον Βορρά το ντέρμπι των Τιτάνων Παλαμά με τον Φοίνικα Λάρισας παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρότι οι δύο ομάδες βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας και δεν έχουν τύχη για κάτι καλύτερο. Αμφότερες όμως θα κινδυνέψουν σοβαρά σε περίπτωση ήττας, με τον Φοίνικα να υπολογίζει πάλι τον Λεπενιώτη (έπαιξε και στο φιλικό της Τετάρτης με τον Ερμή Αγιάς) στην προσπάθεια του να σπάσει το σερί των 5 ηττών.

Από εκεί και πέρα, οι Μαχητές Δόξας Πεύκων θα υποδεχτούν τη ΧΑΝΘ για να προσθέσουν άλλη μία νίκη στο ενεργητικό τους, ενώ σαφώς πιο επικίνδυνη μοιάζει η έξοδος του Προμηθέα στην Ξάνθη, κόντρα στη φορμαρισμένη Ασπίδα. Δύσκολη έξοδο (στο Ανατόλια) έχει και το 3ο Αργος Ορεστικό, εν αντιθέσει με το 4ο Πευκοχώρι, το οποίο φιλοξενεί την Κομοτηνή. Δύο ντέρμπι ολοκληρώνουν τη 18η αγωνιστική στη Χαλκιδική και στον Εύοσμο, με το μεν Στρατώνι να υποδέχεται τον Πιερικό Αρχέλαο και τον δε Αίαντα τον Αργοναύτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος (νότιος)

Χολαργού 17.00 Χολαργός-Περιστέρι Θεωνάς-Γιακείμη
“Ν. Μαρίνος” 17.00 Κύμη-Πανερυθραϊκός Φακίτσας-Ζαχαρής
Δαΐς 20.00 Δούκας-Ιωνικός Ν. Θεοδωρόπουλος-Μπούκας
Δύο Αοράκια 17.30 Ηράκλειο-Φιλαθλητικός Αναστόπουλος Αντ.-Κυριακόπουλος
Παπάγου 17.00 Παπάγος-ΚΑΠ Παυλόπουλος-Αναγνώστου
“Π. Νικολαΐδης” 17.00 Φάρος-Αμύντας Ραχιώτης-Καρδάρης
Αμαρουσίου (κ.θ.) 17.00 Μαρούσι-Ίκαρος Καλ. Γρίβα-Τσάτσης

2ος όμιλος (βόρειος)

ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Π.-ΧΑΝΘ Μοσχοτόγλου-Κοϊμτζόγλου
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Άργος Ορ. Πιτσίλκας Μ-Ξέρας
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Πιερικός Αρχ. Τσιαπλής-Κατωτεκίδης
Ευμοίρου 16.00 Ασπίδα-Προμηθέας Λόρτος-Σιμητόπουλος
Παλαμά 17.00 Τιτάνες Παλ.-Φοίνικας Λ. Παργιανόπουλος-Τσουμαχίδης
Ν. Μουδανιών 17.00 Πευκοχώρι-Κομοτηνή Τσιρτσιμάλης-Γαζέτας
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας-Αργοναύτης Θεοδώρου-Τζιομπάνος Ν.