ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Μαγική “βασίλισσα”, εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό!

Μία ΑΕΚ από τα παλιά, μία ΑΕΚ παθιασμένη και συνάμα καλά διαβασμένη, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 73-69 και τον… εκθρόνισε. Οι κιτρινόμαυροι του Σωτήρη Μανωλόπουλου πανηγύρισαν στο “φλεγόμενο” ΟΑΚΑ μία μεγάλη νίκη, που φέρνει την Ένωση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 2001!!!

Η Ένωση έκλεισε… θέση για τον τελικό στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δύο εκ των οποίων υπήρξαν στα τελευταία δεύτερα του ματς. Με το σκορ στο 71-69 και το χρόνο στα 7 δεύτερα για το τέλος, οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν λάθος στην επαναφορά από την τελική γραμμή, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό. Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Ρίβερς, ο οποίος όμως πάτησε στην πλάγια γραμμή, με τον διαιτητή Μάνο να είναι δίπλα, να βλέπει τη φάση καθαρά και να δίνει άμεσα το λάθος του παίκτη του τριφυλλιού, που ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ελπίδες των φιλοξενουμένων για αλλαγή των δεδομένων.

Στο χρόνο που απέμενε η ΑΕΚ (με τον Σάκοτα) απλά φρόντισε να παρουσιαστεί ψύχραιμη από τη γραμμή των βολών και πανηγύρισε το 73-69 και την επιστροφή της σε τελικό μετά από το 2001. Μία πρόκριση που ήρθε δίκαια για την παθιασμένη Ένωση, που έπαιξε με ένταση από το πρώτο λεπτό του ματς και χάρη στους Γκριν, Ελόνου και Σάκοτα έδειχνε ότι ήξερε πώς να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι, ωθούμενοι και από τους περίπου 8000 φίλους τους είχαν το πάνω χέρι στο σκορ (25-21, 32-28), θέτοντας αρκετούς προβληματισμούς στον Τσάβι Πασκουάλ, που έβλεπε τους δικούς του παίκτες να έχουν πολλά κενά στο παιχνίδι τους.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε με τους Καλάθη, Ρίβερς, Ντένμον να “προσπεράσει” (34-36, 39-43, 59-62), όμως ήταν εμφανές ότι δεν είχε τη δυνατότητα για να διευρύνει το υπέρ του σκορ. Η ΑΕΚ αντέδρασε, οι παίκτες της “κλείδωσαν” τα ατού του Παναθηναϊκού και στο τέλος έδειξαν χαρακτήρα στο παιχνίδι τους, φτάνοντας – έστω και με χιτσκοκικό φινάλε – στη μεγάλη νίκη-πρόκριση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-18, 32-28, 42-44, 73-69.
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Τζέιμς 5 (1), Γκριν 17 (1), Χάρις 20 (1), Λαρεντζάκης 4, Μαυροειδής 2, Ελόνου 12, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 9 (1), Μπάρλοου 4, Μωραΐτης, Σι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Ντένμον 5 (1), Γκιστ 6, Βουγιούκας 9, Λοτζέσκι 11 (1), Καλάθης 10 (1), Σίνγκλετον 5, Ρίβερς 9 (1), Παππάς 14 (1), Λεκαβίτσιους, Αντετοκούνμπο.

 

Διαβάστε ακόμη…