ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πρόκριση στα ημιτελικά για τον Προμηθέα Πάτρας

Ίδρωσε, αγχώθηκε, κόπιασε, αλλά στο τέλος ο Προμηθέας Πάτρας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Κολοσσού Ρόδου και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Οι πατρινοί χάρη στην καλή τους άμυνα στο τελευταίο 10λεπτο του ματς, πανηγύρισαν το 73-68 επί του Κολοσσού στη Ρόδο και πήραν τη νίκη-πρόκριση, που τους στέλνει την Παρασκευή (12/2) ν’ αντιμετωπίσουν στη Θεσσαλονίκη το νικητή του ζευγαριού Ηρακλής-ΠΑΟΚ.

Ο Προμηθέας έβλεπε για 30′ τον κύριο στόχο του την τρέχουσα σεζόν, την διεκδίκηση του τίτλου στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας (όπως έχουν δηλώσει), να “φρενάρει” από έναν μαχητικό και πολύ καλά “διαβασμένο” Κολοσσό. Οι Ροδίτες είχαν εντοπίσει κάθε αδυναμία του αντιπάλου τους, κέρδιζαν πολλές μάχες – ιδίως στον τομέα των ριμπάουντ με τα 18 επιθετικά να τους δίνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα – και κατάφερναν στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ν’ ανταπαντούν στα τρίποντα της ομάδας του Μάκη Γιατρά. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και συνάμα συναρπαστικό. Δείχνοντας ότι τα πάντα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πορεία του.

Στο 30′ το ταμπλό έγραφε 56-50 για τον Κολοσσό, που όμως με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έπαθε “μπλακ άουτ”. Οι Ανδρέας Χριστοδούλου και Γιάννης Αθηναίου με πολύ μεγάλα τρίποντα (2 και 1 αντίστοιχα), ήταν εκείνοι που έγειραν την πλάστιγγα της νίκης υπέρ του πατρινού συλλόγου. Το επιμέρους 3-13 σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, μετέτρεψε το 56-50 σε 59-63, αλλάζοντας για τα καλά την ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι, βέβαια, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη. Συνέχισαν να δείχνουν ότι διέθεταν ψυχικά αποθέματα για ν’ αλλάξουν τη ροή του αγώνα, όμως “προδόθηκαν” από τις δυνάμεις τους και τις επιλογές τους. Λανθασμένες επιλογές και άστοχα σουτ από πλευράς γηπεδούχων, εν αντιθέσει με ψυχραιμία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και σωστή διαχείριση του μικρού προβαδίσματος που είχαν “χτίσει” από πλευράς φιλοξενουμένων, ήταν τα στοιχεία εκείνα που έκριναν τη “μάχη”, βγάζοντας στο τέλος τον Προμηθέα νικητή, με το 73-68 να του δίνει το εισιτήριο.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-21, 37-37, 56-50, 63-78
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Ψαριανός
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 5 (10 ασ.), Άρτις 16 (2), Άντριτς 6 (2), Λιάπης 2, Αρσενόπουλος 6 (2), Καντέρ 17 (1τρ., 18ρ.), Μπιλλής, Ζάρας 10 (2), Σπάισερ 6.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελέσε 2, Γκραντ Τζερ. 9, Λούντζης 4 (1), Έβανς 2, Αγραβάνης Δ. 10 (2), Αγραβάνης Ι. 3 (1), Χριστοδούλου 8 (2), Γκραντ Τζερ. 14, Αθηναίου 11 (2), Γιαννόπουλος 9 (3), Μίλερ 1.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης 

Το πρόγραμμα του κυπέλλου, συνεχίζεται την Τετάρτη 10/2 με τις αναμετρήσεις:
17:00 Ηρακλής-ΠΑΟΚ
20:00 Λαύριο-ΑΕΚ

Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Περιστέρι έχει αναβληθεί

Το πανόραμα του κυπέλλου Ελλάδας