Κωλέτσης: «Δεν θέλουμε να είμαστε κομήτες»

kwletshs_3Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Νίκη Αμαρουσίου θα βρεθεί να… κολυμπάει στα νερά της Β’ εθνικής. Ο άλλοτε παίκτης της ομάδας, Γιώργος Κωλέτσης, από τη θέση του head coach πλέον, κατάφερε να οδηγήσει τους “ερυθρόλευκους” σε μία ιστορική στιγμή και πλέον ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν. Ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει συνδέσει το όνομα του με ανόδους στις ομάδες που εργάστηκε, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr)

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα συναισθήματα που υπάρχουν από την άνοδο στη Β’ Εθνική, καθώς αποτελεί γέννημα θρέμμα της ομάδας:

Τα συναισθήματα μου δεν περιγράφονται. Όλο αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Είναι τεράστια τιμή που θα βρεθώ απέναντι σε τόσο καλούς προπονητές και πραγματικά όλο αυτό μοιάζει υπέροχο. Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να βρίσκεσαι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Όσον αφορά την ομάδα και για εκείνη είναι κάτι πρωτόγνωρο που δεν έχει ξαναζήσει. Παρά την άνοδο δεν θα αλλάξουν πολλά στο σχεδιασμό μας γιατί ανέκαθεν πρωταρχικός στόχος ήταν η υγεία του συλλόγου κι έτσι δεν πρόκειται κανείς να υποσχεθεί κάτι που δεν υπάρχει προκειμένου να πάρουμε έναν αθλητή. Θα πάμε βήμα βήμα κι όπου μας βγάλει.

Για την περσινή σεζόν και πως θα την περιέγραφε:

Πέρσι το καλοκαίρι η ομάδα ξεκίνησε έχοντας στόχο την άνοδο, όμως μέσα στη χρονιά κάποια ατυχή αποτελέσματα έφεραν την ομάδα μακριά από αυτές τις θέσεις. Επειδή δεν ήμουν από την αρχή θα μιλήσω για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όπου τα παιδιά παρότι φάνηκε πως ήμασταν εκτός στόχου δεν τα παράτησαν. Είπαμε ότι δεν θα πετάξουμε λευκή πετσέτα κι ότι θα παλέψουμε για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται κι αυτό κάναμε.

Τελικά ήρθαν έτσι τα πράγματα που αυτή η μάχη δικαιώθηκε με την άνοδο. Με την ίδια λογική θα πορευτούμε και φέτος, καθώς θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και παρότι πολλοί μας έχουν για τελευταίους θα επιδιώξουμε να τους διαψεύσουμε.

Για τους στόχους που υπάρχουν στη Β’ εθνική:

Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα θα κοιτάξει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά προκειμένου να μαζέψει τις νίκες που χρειάζεται για να μείνει στην κατηγορία. Εμείς θέλουμε να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά σε αυτό το ταξίδι που έρχεται προσπαθώντας να το συνδυάσουμε με καλό μπάσκετ που θα χαιρόμαστε τόσο εμείς όσο κι όσοι έρχονται να μας δουν.

Για το ρόστερ και με ποια φιλοσοφία στελεχώθηκε:

Κρατήσαμε έξι παίκτες από την περσινή ομάδα και μαζί με τέσσερα παιδιά από τις ακαδημίες που θέλουμε να προωθήσουμε, έχουμε μία βάση. Θέλουμε να δώσουμε χώρο και να επιβραβεύσουμε τους μικρούς μας που βγήκαν 3οι στο πρωτάθλημα νέων ανδρών. Από εκεί και πέρα έχουμε κάνει δύο προσθήκες, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα μία. Το σημαντικό είναι ότι είτε στη Γ’ είτε στη Β’ για εμάς δεν θα άλλαζε κάτι στον μεταγραφικό σχεδιασμό μας γιατί είναι πάγια θέση του συλλόγου να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως σε ότι συμφωνεί.

Δεν θέλουμε να είμαστε κομήτες στο χώρο του μπάσκετ γι αυτό δεν κάνουμε οικονομικά ανοίγματα που θα στερήσουν το μέλλον της ομάδας. Εκτός από το οικονομικό υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος που δεν γίνονται πολλές μεταγραφές κι αυτό έχει να κάνει με τις ακαδημίες μας. Η ομάδα πιστεύει και θέλει να δίνει χώρο στα παιδιά που προέρχονται μέσα από τα σπλάχνα της κι αυτό δεν αλλάζει επειδή ανεβήκαμε κατηγορία.

Για τους δεσμούς που τον συνδέουν με την ομάδα:

Μετά από τόσα χρόνια μπορώ να πω ότι τη Νίκη την έχω σαν οικογένεια μου. Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να διαταραχθεί ποτέ η σχέση που έχουμε χτίσει τόσα χρόνια και είτε η ομάδα είναι στην Β’ εθνική είτε στην Δ’ ΕΣΚΑ εγώ θα είμαι πάντα ένας στρατιώτης της. Ξεκίνησα ως προπονητής από τις ακαδημίες το 1993 και χαίρομαι που μαζί θα κολυμπήσουμε στα άγνωστα νερά μίας νέας κατηγορίας.

Who is who

Ο Γιώργος Κωλέτσης αποτελεί “γέννημα-θρέμμα” της Νίκης Αμαρουσίου, αφού βρισκόταν σε αυτήν από την ημέρα της Ίδρυσής της το 1991, ξεκινώντας την προπονητική του σταδιοδρομία από τις Ακαδημίες του Σωματείου. Έπειτα από ένα μικρό “διάλειμμα”, ο κόουτς Κωλέτσης επέστρεψε τη σεζόν 2000-2001 ως παίκτης στην Νίκη Αμαρουσίου, ενώ στα μέσα της χρονιάς πήρε το χρίσμα του πρώτου προπονητή, οδηγώντας την ομάδα στην άνοδο από την Β’ στην Α’ ΕΣΚΑ και μάλιστα ως Υπερπρωταθλήτρια της Β’ ΕΣΚΑ.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα επαναλήφθηκε και στην επόμενη θητεία του στην Νίκη Αμαρουσίου, τη διετία 2007-2009, όντας ο προπονητής της επανόδου στην Α’ ΕΣΚΑ (σεζόν 2007-2008), με την ομάδα να στέφεται εκ νέου Υπερπρωταθλήτρια της Β’ ΕΣΚΑ. Στο “τιμόνι” της Νίκης παρέμεινε και την επόμενη χρονιά (2008-2009), στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

Στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας, βρέθηκε στο πλευρό του Δημήτρη Χουχουλή (Πανερυθραϊκός, Α2 & B’ Εθνική), του Κώστα Σορώτου (Φάρος Κερατσινίου, Α’ ΕΣΚΑΝΑ) και του Ανδρέα Πολέμη (Φάρος Κερατσινίου, Α’ ΕΣΚΑΝΑ-άνοδος στην Γ’ Εθνική), ως άμεσος συνεργάτης τους, ενώ πιο πριν είχε βρεθεί και στον πάγκο των γυναικείων ομάδων του ΓΣ Αμαρουσίου (Β’ ΕΣΚΑ) και του ΚΑΟ Μελισσίων (Α’ ΕΣΚΑ).