Ένα πρόβλημα που προέκυψε με την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου του Ζακ Ογκαστ τον θέτει εκτός εθνικής ανδρών! Ένα 24ωρο πριν την έναρξη της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο ομογενή παίκτης “κόπηκε”, με την ΕΟΚ να ανακοινώνει ότι αυτό συμβαίνει για… “τυπικού λόγους”, που δεν επιτρέπουν στον παίκτη να είναι παρών σε μέρος της προπόνησης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας είδε λοιπόν μετά τον Ντόρσεϊ και τον Ογκαστ να τίθεται εκτός πλάνων, ενώ θα μπορεί να υπολογίζει στο Νικ Καλάθη στις αρχές του Αυγούστου! Ο έτερος ομογενής παίκτης είχε ενημερώσει την ομοσπονδία για υποχρέωση που τον ανάγκαζε να μεταβεί στις ΗΠΑ και έτσι έχει πάρει άδεια για να επιστρέψει και να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα στα τέλη του μήνα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

“Χωρίς τον Ζακ Ογκαστ θα πορευτεί στις υποχρεώσεις της που αρχίζουν αύριο Τετάρτη (26/7) η Εθνική Ανδρών. Τυπικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στον ομογενή παίκτη να είναι παρών σε μέρος της προετοιμασίας και αποφασίστηκε να μη συμμετάσχει στην προσπάθεια.
Από την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι θα απουσιάσει και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έγκαιρα είχε ενημερώσει για ανειλημμένη υποχρέωση που έχει στις ΗΠΑ στα τέλη του μήνα και έχει συμφωνηθεί να ενσωματωθεί στην προετοιμασία αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα”.

Οι υπόλοιποι διεθνείς θα αναχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης (26/7) με προορισμό το Καρπενήσι, όπου και θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.