Κώστας Ρωμοσιός: Η ΦΕΑ «μεγάλωσε» όπως κι εγώ, όμως το μπάσκετ δεν σταματάει…

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να προάγει τη ΦΕΑ στη Β’ εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών φαίνεται πως ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας πήρε την μεγάλη απόφαση… Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως ήρθε για τον Κώστα Ρωμοσιό, ώστε να αποχαιρετήσει την «οικογένεια» της ΦΕΑ. Εν μέρει, βέβαια λέει «αντίο» στην δεύτερη «οικογένειά» του, διότι μπορεί ν’ αποφάσισε να απολαμβάνει το άθλημα, με το οποίο μεγάλωσε πιο χαλαρά και όχι με τους… σφυγμούς των εθνικών κατηγοριών. Όσον αφορά τη ΦΕΑ, αυτή θα συνεχίσει να την «υπηρετεί», αλλά από κάποιο άλλο πόστο, που θα συναποφασιστεί με την δεύτερη μητέρα του – όπως την αποκαλεί ο ίδιος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί – την πρόεδρο του συλλόγου, την Ελένη Νικολέτου.

Ένα τέλος, λοιπόν, μια νέα αρχή; Μπορεί να «βαδίζει» στο 41ο έτος της ηλικίας του (σ.σ. τον προσεχή Σεπτέμβριο, στις 30 του μήνα τα κλείνει κι επίσημα), ωστόσο όπως δηλώνει «Το μπάσκετ δεν σταματάει…».

Αφήνει πίσω του ένα παρελθόν με μοναδικές στιγμές του συλλόγου. Τρεις συνεχόμενες ανόδους από την Β’ ΕΣΚΑ έως και φέτος στην Β’ εθνική, ένα κύπελλο ΕΣΚΑ την περασμένη σεζόν στον μεγάλο τελικό επί του Αιγάλεω στις 24 Απριλίου, αλλά και πολλές ακόμη στιγμές που θα πρέπει να ανοίξεις το… χρονοντούλαπο της ιστορίας για να τις θυμηθείς!
Το όμορφο αυτό ταξίδι ολοκληρώθηκε και ο Κώστας Ρωμοσιός, ετοιμάζεται για το αύριο. Τόσο το δικό του, όσο και των δύο εκ των τριών παιδιών του, των αγοριών, του Τάσου και του Στράτου που ακολουθούν, αν και σε πολύ μικρή ηλικία ακόμη, τα βήματα του πατέρα τους. Για όλα αυτά ο Ρωμοσιός άνοιξε την καρδιά του σε μία συνέντευξη στο infobasket.gr και τον «Φίλιππα Συρίγο των φτωχών», όπως τον αποκαλεί, τον δημοσιογράφο Ιωάννη Νοταρά Ας τον απολαύσουμε λοιπόν…

Συνέντευξη στον Ιωάννη Νοταρά

Η ΦΕΑ ανήκει κι επίσημα στην Β’ εθνική. Θα είναι η τελευταία σου χρονιά στα γήπεδα της τρίτης την τάξει κατηγορίας, ή η υποστολής σημαίας θα είναι με το “παράσημο” της ανόδου;
«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησης από την ομάδα της καρδιάς μου, διότι το μόνο που δεν μπορώ να νικήσω όπως όλοι άλλωστε είναι τον χρόνο… Γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια για αυτό που κατάφερε η μικρή μας ΦΕΑ! Με ρωτάτε εάν θα συνεχίσω;; Σε αυτό απαντάω ότι πάντα το μπάσκετ το είχα σαν ένα παιχνίδι στη ζωή μου. Οπότε εκείνο που σου λέω είναι ότι μπάσκετ θα συνεχίσω να παίζω και να το απολαμβάνω όσο κρατάνε τα πόδια μου. Όμως από εδώ και πέρα θα είμαι μέλος της ΦΕΑ από ένα άλλο πόστο κι όχι από εκείνο του παίκτη».

Είσαι χρόνια στα γήπεδα… Τι σου μένει θετικό και τι αρνητικό;
«Η ενασχόληση μου με το μπάσκετ είχε να μου δώσει μόνο θετικά κερδίζοντας φιλίες και γνωριμίες με αξιόλογους ανθρώπους του χώρου όπου σίγουρα θα συνεχιστούν. Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικότερα γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αρνητικές σκέψεις αλλά μόνο θετικές και προτρέπω τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτόν».

Ποια στιγμή της μπασκετικής σου καριέρας έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό σου;
«Υπάρχουν πολλές… Η μεγαλύτερη στιγμή, όμως, σίγουρα είναι η νίκη με τη ΦΕΑ στον τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑ πέρυσι μέσα στο Αιγάλεω!».

Θεωρείς ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος επιλογή που μπορεί και να σου στέρησε το παραπάνω βήμα στην καριέρα σου;
«Λάθος επιλογή δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει, διότι και στα 23 μου που σταμάτησα το μπάσκετ στο πρώτο …ημίχρονο της μπασκετικής μου πορείας, έκανα σημαντικά πράγματα για την επαγγελματική μου αποκατάσταση».

Η επόμενη ημέρα θα σε βρει μέσα στο μπάσκετ όπως είπες. Από το πόστο του προπονητή, μέλος του τεχνικού τιμ, ή ως παράγοντας;
«Για την επόμενη μέρα δεν έχω σκεφτεί ακόμα… Χρειάζεται χρόνος, αλλά πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τις υποδομές και τα νέα παιδιά βοηθώντας στην εξέλιξη τους».

Δεδομένης της μακροχρόνιας παρουσίας σου με τη φανέλα της ΦΕΑ, θεωρείς πως η συνδρομή της εκάστοτε δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ανάλογη της προσφοράς του συλλόγου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας;
«Γενικά όλα αυτά τα χρόνια στη ΦΕΑ ήταν τόσα αγνά και οικογενειακά και δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό το θέμα, διότι ήμουν παίχτης. Πάντως πιστεύω ότι οι δημοτικές αρχές δύσκολα θα θεωρούσαν ότι η ΦΕΑ, μπορούσε να γίνει η δεύτερη μπασκετική δύναμη στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από την ΑΕΚ! Εμείς πάντως τους διαψεύσαμε…».

Το κεφάλαιο “Ρωμοσιός” για το μπάσκετ δεν φαίνεται να έχει κλείσει… Τα δύο από τα τρία παιδιά σου, τα αγόρια σου, ο Τάσος και ο Στράτος ακολουθούν τα βήματά σου αγωνιζόμενοι στα αγωνιστικά τμήματα υποδομής της ΦΕΑ. Τι επιθυμείς για αυτά και τι προσδοκάς εσύ ως πατέρας τους;
«Το κεφάλαιο “Ρωμοσιός” έχει σαφώς και συνέχεια δίνοντας την σκυτάλη στους δυο μου γιούς Τάσο (13 ετών) και Στράτο (6 ετών) και επιθυμία μου είναι πάνω από όλα να έχουν υγεία, αλλά και μπασκετικά να ξεπεράσουν σε κατορθώματα και πορεία τον πατέρα τους!».

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Ιωάννη Νοταρά