Κ. Μίσσας: «Να φέρουμε τα ματς στα δικά μας μέτρα»…

Η κούραση για τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μίσσα είναι δεδομένη. Άλλωστε μέσα στο καλοκαίρι έχει ήδη «οδηγήσει» την εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κροατίας και τώρα παίρνει από το… χέρι την εθνική γυναικών για να την καθοδηγήσει στις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Τσεχία. Ο έμπειρος κόουτς, πάντως, έχει αφήσει κατά μέρος την όποια κούραση αισθάνεται και το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα βρει λύσεις, ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει των δυσκολιών που θα βρει στο δρόμο του στην Τσεχία.

Κι αυτό επεσήμανε λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της εθνικής ομάδας για την Τσεχία. «Στον τελαυταίο αγώνα μας με τον Καναδά, δείξαμε μια καλή εικόνα, παίξαμε σε ψηλό επίπεδο και στην άμυνα, χρησιμοποιήσαμε διάφορες μορφές άμυνας, ρισκάραμε και κάποιες φορές με αλλαγές άμυνα σε μία επίθεση, αλλά θα πρέπει να πάρουμε και αυτά τα ρίσκα, προκειμένου να βρούμε λύσεις στο low post. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε έχουν ψηλότερες παίκτριες, πολύ ψηλότερες παίκτριες και θα πρέπει εμείς να βρούμε ένα τρόπο να καλύψουμε αυτό μας το μειονέκτημα. Είναι πολύ σημαντικό το να πάρουμε τα ριμπάουντ, να φύγουμε μπροστά, να πάμε σε πρώτες και δεύτερες επιθέσεις, που είναι το δικό μας παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο το μειονέκτημα που έχουμε μπορεί να γίνει πλεονέκτημα, καθώς έχουμε παίκτριες που μπορούν να τρέξουν, αλλά και να σουτάρουν από μέση και μακρινή απόσταση στις ψηλές. Θα πρέπει επίσης για να το καταφέρουμε αυτό να δουλέψει η ομαδική άμυνα, να «σπρώξουμε» την μπάλα στην περιφέρεια και όχι κοντά στο καλάθι. Είναι κάτι που μπορούμε να το καταφέρουμε. Το τετράπτυχο ριμπάουντ, άμυνα, επιστροφές, λάθη είναι που πρέπει να κοιτάμε πάντα και να προσπαθούμε κάποια στιγμή με απόλυτη συγκέντρωση. Οι περισσότεροι αντίπαλοί μας και στην πρώτη φάση έχουν ψηλές παίκτριες και θα πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά και πάνω στην τακτική, να μένουμε στο πλάνο, για να καταφέρουμε να πάρουμε κάποια θετικά αποτελέσματα».

Τ. Καλέντζου: «Δεν έχουμε εύκολο έργο»
Η Τούλα Καλέντζου, από τα βασικά στελέχη και κινητήριος μοχλός για την Εθνική Ομάδα, τόνισε: «Παίξαμε σίγουρα καλύτερα από χθες. Η εικόνα μας ήταν πολύ διαφορετική προς το καλύτερο. Δουλέψαμε αρκετά καλά στην άμυνα που ήταν πολύ σημαντικό, για να καταφέρουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και κάποια στιγμή να βρούμε ρυθμό. Ήταν το τελευταίο φιλικό και σίγουρα είναι πάντα θετικό να κλείνεις την προετοιμασία σου με μια καλή εμφάνιση, γιατί την «κουβαλάς» μαζί σου. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε εύκολο έργο, αλλά δεν έχουμε σκοπό και να πάμε για βόλτα στην Τσεχία. Και στο Ευρωπαϊκό μάλλον κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα φτάσουμε τόσο ψηλά, αλλά τα καταφέρουμε. Παιχνίδι-παιχνίδι θα προχωρήσουμε πάλι, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάποια καλά αποτελέσματα. Δύο νίκες στην πρώτη φάση αρχικά για να προχωρήσουμε και στη συνέχεια… Έχουμε δυνατούς αντιπάλους, έχουμε όμως και στόχους. Η πρεμιέρα είναι με τις ΗΠΑ, αλλά ίσως να είναι καλύτερο, γιατί είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να μας βάλει άμεσα στο κλίμα της διοργάνωσης. Το σίγουρο είναι ότι σε ένα τόσο σημαντικό ραντεβού, θέλουμε να ανταποκριθούμε και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό»….