Κ. Σκρέτας: «Θα έχουμε φοβερά “μπαμ”, με ομίλους 12 και 13 ομάδων»

Αποκαλυπτικός για την εικόνα της Β’ εθνικής, αλλά και για τα… “μπαμ” που αναμένεται ν’ ακουστούν από ομάδες που δεν θα κατέβουν εντέλει ν’ αγωνιστούν στις κατηγορίες τους, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος των Ικάρων Τρικάλων Κώστας Σκρέτας. Μίλησε για την επόμενη ημέρα της ομάδας, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Β’ Εθνική καθώς και για το παρασκήνιο στα μπασκετικά δρώμενα του νομού, δίχως να παραλείψει να ευχαριστήσει όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας σε αυτή την προσπάθειά της.

Για τους τρικαλινούς φιλάθλους: «Οι φίλαθλοι ήταν συγκινητικοί… Μας στήριξαν σε κρίσιμα ματς ενώ ακόμη και στον δρόμο μας έλεγαν να προχωρήσουμε και να μην τα παρατήσουμε».

Για την δίκαιη άνοδο των Ικάρων: «Εμείς, εκτός από ένα… φεγγάρι, κοντά στον Νοέμβριο, είχαμε πορεία πρωταθλητισμού. Πιστεύω ότι εάν παίζαμε τους αγώνες που είχαν απομείνει, θα είχαμε τερματίσει μέσα στην δυάδα. Φτάσαμε όμως όχι απλά να μην είμαστε στην δυάδα, αλλά να είμαστε πίσω και από την Μελίκη που είχε παραπάνω ήττες από εμάς καθώς εμείς είχαμε κάνει ρεπό. Ήταν άδικο και για εμάς και για ομάδες όπως το Ληξούρι, οι Ίκαροι Σερρών, η Χαλκίδα και άλλοι».

Για την εικόνα της νέας Β’ Εθνικής: «Θα έχουμε φοβερές ανακατατάξεις. Ομάδες από τις δυο μεγαλύτερες κατηγορίες… δεν θα κατέβουν. Προσωπικά ήδη γνωρίζω μερικές. Οι όμιλοι θα έχουν 12 ομάδες στον βορρά και 13 στον νότο αλλά… περιμένουν πολλά “μπαμ”, δηλαδή ομάδες από τις μεγαλύτερες κατηγορίες που θα υποβιβαστούν εθελούσια. Έτσι οι όμιλοι πιθανόν να γεμίσουν με 14 ομάδες».

Για τα σενάρια συνεργασίας με άλλες ομάδες της πόλης. «Για να γίνει μια συνεργασία, θα πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Όταν μια ομάδα είναι καθαρή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι Ίκαροι όσον αφορά αθλητές ή τρίτους ή εφορία ή ΙΚΑ ή οτιδήποτε άλλο, είναι καθαροί. Δεν μπορούμε βέβαια να μπούμε ξαφνικά υπό την σκέπη κάποιου “χαλίφη” ή να το παίξουμε “καίσαρες”. Η διαχρονικότητα στο μπάσκετ είναι αυτή που παίζει ρόλο».

Για την επόμενη ημέρα της ομάδας στην Β’ Εθνική: «Ήδη έχουμε σχεδιάσει το πλάνο μας και βάση αυτού θα προχωρήσουμε. Αυτό που κάναμε από την πρώτη χρονιά που πήραμε τους Ικάρους από το τοπικό και τους φτάσαμε βήμα – βήμα στην Β’ Εθνική είναι η συνταγή για την επόμενη μέρα. Έως 10 Ιουνίου θα μπουν όλα τα θέματα επί τάπητος… Θα δούμε πως θα στελεχωθεί η ομάδα από το προπονητικό team έως και τους αθλητές ».

Για το παρασκήνιο στον χώρο του τρικαλινού μπάσκετ: «Προσωπικά ασχολούμαι πολλά χρόνια στο μπάσκετ, δείχνοντας υπομονή και επιμονή από το 2000 έως σήμερα. Η συμμετοχή μου στις επιτυχίες των ανόδων τόσο του ΑΣ Τρίκαλα, όσο και του Αιόλου, πήρε συνέχεια και με τις ανόδους των Ικάρων από το τοπικό ως και τη Β’ Εθνική. Έχοντας αυτή την εμπειρία χρόνων και με γνώμονα το καλό του αθλήματος… θα ήθελα να δώσω μια φιλική συμβουλή – σύσταση σε ανθρώπους με σαφώς λιγότερα χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Για να φτάσεις στην επιτυχία χρειάζεται υπομονή. Κινήσεις που δείχνουν βιασύνη και δημιουργούν αντιπάθειες… δεν έβγαλαν ποτέ κανέναν από την αφάνεια. Πλέον οι Τρικαλινοί φίλαθλοι, οι οποίοι διαθέτουν αθλητική παιδεία και κουλτούρα… ξέρουν να γυρίζουν την πλάτη σε όσους προσπαθούν με αθέμιτα μέσα (υποσχέσεις για “παχυλα” συμβόλαια, επαγγελματική αποκατάσταση έως και στο δημόσιο και πολλά άλλα) να προσηλυτίσουν αθλητές και όχι μόνο άλλων ομάδων πριν καν τελειώσει επίσημα η σεζόν . Τους συμβουλεύω λοιπόν να «χαλαρώσουν» !!

Τέλος… ένα ακόμη ευχαριστήριο: «Για ακόμη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τους μεγάλους χορηγούς της ομάδας που ήταν… Διεθνείς μεταφορές «Βουτσελάς» τη “Βιολάντα”, το “Ένα και κάτι” ”Μπουλογιώργος”, τα ”Ελαστικά Σταυράκης”, τα πρατήρια ”Κωτούλας”, και την εταιρία ”Tegos Rent a Car” του Γιάννη Τέγου».