Λάκκας-Παπαντωνάκος στο Παγκράτι

shizas-lakkas-papantonakosΤις πρώτες του μεταγραφές ανακοίνωσε το Παγκράτι αφού στα «ροσονέρι» ντύθηκαν οι Χρήστος Λάκκας και Κώστας Παπαντωνάκος.

Η ανακοίνωση:

«To ΔΣ του ΑΟ Παγκρατίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση των Χρήστου Λάκκα (1,87 – 23 ετών) και Κώστα Παπαντωνάκου (2,02 – 23 ετών) οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτος. (στην φωτογραφία τους βλέπετε μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου, Θοδωρή Σχίζα).

Ο Χρήστος Λάκκας την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Φιλαθλητικό όπου σε 23 παιχνίδια είχε 9,5 πόντους και 3,3 ασίστ κατά μέσο όρο. Την περίοδο 2012-2013 βρέθηκε στο πρωτάθλημα της Α1 όπου με το Περιστέρι είχε συμμετοχή σε 19 παιχνίδια έχοντας 0,8 πόντους μέσο όρο. Εκτός από τον Φιλαθλητικό ο Λάκκας έχε αγωνιστεί στην Α2 και με τον Πανερυθραϊκό όπου την περίοδο 2011-2012 σε 27 παιχνίδια είχε 4,8 πόντους κατά μέσο όρο. Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παγκρατίου τόνισε: «Μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι που συμφώνησα σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι το Παγκράτι. Στόχος μας είναι να είμαστε άξιοι συνεχιστές της φανταστικής περσινής πορείας της ομάδας και είναι τιμή μου που με εμπιστεύτηκε ο προπονητής της ομάδας Ντίνος Καλαμπάκος και η διοίκηση του συλλόγου. Να είμαστε υγιείς και όλα θα πάνε όπως πρέπει».

Όπως και ο Λάκκας, και ο Κώστας Παπαντωνάκος έκανε τα πρώτα του βήματα στον Πανερυθραϊκό, όπου και ήταν συμπαίκτες την περίοδο 2011-2012 στο πρωτάθλημα της Α2, με τον Παπαντωνάκο να έχει 2,1 πόντους μέσο όρο. Την επόμενη σεζόν (2012-2013) αγωνίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής εντυπωσιάζοντας με την παρουσία του κερδίζοντας την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, με την οποία ακολούθησε τον δρόμο της ανόδου προς την Α1. Με τους «κιτρινόμαυρους» ο Παπαντωνάκος είχε 2,2 πόντους κατά μέσο όρο. Το νέο απόκτημα του Παγκρατίου στις πρώτες του δηλώσεις ως «ροσονέρι» τόνισε: «Πρόκεται για μια νέα αρχή για εμένα και είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό. Στόχος μου είναι να παίξουμε όμορφο μπάσκετ ώστε η ομάδα να πραγματοποιήσει την ίδια και καλύτερη πορεία από πέρυσι. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να μιλήσει κάποιος για την ιστορία του Παγκρατίου, ενώ κίνητρο μου να έρθω στην ομάδα ήταν ο προπονητής μας ο Ντίνος Καλαμπάκος, και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι μαζί με τον Χρήστο Λάκκα, με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί στις υποδομές του Αμαρουσίου.Αναφορικά με τους προσωπικούς στόχους, συμβαδίζουν με την ομάδα και εγώ θέλω από την πλευρά μου να κάνω ένα γεμάτο πρωτάθλημα έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο».