Λένε «όχι» σε 2 ομίλους οι παίκτες του Απόλλωνα…

Η επόμενη μέρα στο πρωτάθλημα της Α2 κρύβει πολλά ερωτηματικά. Στο τραπέζι των συζητήσεων, έχει πέσει το σενάριο της επιστροφής στο… παρελθόν, με δύο ομίλους που θα αποτελούνται από ομάδες με γεωγραφικά κριτήρια. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρείται ότι μπορούν να βρεθούν οι λύσεις ώστε οι σύλλογοι ν’ αντέξουν το οικονομικό «τσουνάμι», που αναμένεται να δημιουργηθεί ελέω του κορονοϊού. Σε αυτή την πρόταση η απάντηση των παικτών του Απόλλωνα Πάτρας είναι κάθετη, όπως προκύπτει από τη σχετική «σφυγμομέτρηση» που παρουσιάζει η «Match», ζητώντας την άποψη των παικτών του Απόλλωνα, τους οποίους κατάφερε να εντοπίσει.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι ξεκάθαρες στο γκάλοπ αυτό…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΛΦΕΤΑΣ: «Μας περιμένει μια δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο στο κομμάτι του αθλητισμού. Χρειάζεται καθαρό μυαλό από όλους και κυρίως από αυτούς που θα κληθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.
Το να γυρίσει η Α2 εθνική σε δύο ομίλους δεν θα είναι θετικό για το άθλημα και η δική μου άποψη είναι να συνεχίσει με έναν ενιαίο, για να διατηρηθεί το ανταγωνιστικό στοιχείο. Κατανοώ φυσικά ότι τα σωματεία είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, όμως έχει μεγάλη σημασία να παραμείνουν στο χώρο τα υγιή, έστω κι αν μπορεί να είναι σε ένα βαθμό λιγότερα».

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ: «Εννοείται ότι θέλω να υπάρχει ένας και μόνο όμιλος και πρώτα απ’ όλα για εμάς τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες. Γιατί με έναν όμιλο θα δώσουμε περισσότερα και πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια έχοντας την ευκαιρία να πάρουμε εμπειρίες που είναι πολύτιμες για το μέλλον μας, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αν πάμε σε δυο».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΗΒΑΣ: «Από τη στιγμή που στην κοινωνία όλα αλλάζουν, προφανώς και στον αθλητισμό δεν μπορεί να έχουμε του χρόνου την ίδια εικόνα και θα πάμε θέλοντας και μη σε αλλαγές. Βέβαια, ο ένας ενιαίος όμιλος θα είναι πολύ καλύτερος από τους δυο που βλέπω να κουβεντιάζεται τελευταία.
Δεν θα πρέπει να σπάσει το πρωτάθλημα αυτό που είναι και το κορυφαίο της ΕΟΚ και να συνεχίσει έτσι όπως διεξάγεται αφού είναι πολύ δυνατό και συναρπαστικό».

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΚΜΑΣ: «Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ότι ο ένας όμιλος είναι μονόδρομος αν θέλουμε το πρωτάθλημα της Α2 να παραμείνει συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος του. Με τους δυο ομίλους που κάποιοι θέλουν, η ποιότητα θα πέσει κατακόρυφα και εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι το ιδανικό σενάριο για μια καλύτερη χρονιά».

ΚΩΣΤΑΣ ΕΖΟΜΟ: «Αν πάμε σε δυο ομίλους θα πέσει κι άλλο το επίπεδο της κατηγορίας. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα κι όχι εκείνα που πρέπει να υπάρχουν και να αποσκοπούν σε ένα ακόμη καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως θέλουμε εμείς οι παίκτες. Οι δυο όμιλοι ακόμη κι αν υπάρξουν για μια χρονιά, ζημιά θα κάνουν επί της ουσίας στο άθλημα, αφού και στη Γ΄ εθνική που υπάρχουν 4 όμιλοι, κι εκεί υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι και το θέαμα που παρουσιάζεται είναι αρκετά μέτριο».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΔΡΑΣ: «Ο πιθανός διαχωρισμός των ομάδων σε δύο ομίλους θα φέρει ζημιά στο άθλημα και δεν πρέπει να γίνει ούτε για μια σεζόν. Το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχιστεί ως έχει και με επιδίωξη να βελτιωθεί κι άλλο, τηρουμένων πάντα των γενικότερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Πρέπει να ξεχωρίζουν κάθε φορά οι καλύτερες ομάδες».

Πηγή: matchnews.gr