Λαμπρή εκδήλωση η κοπή πίτας του Προμηθέα

promhtheas_pitaΟ Προμηθέας έκοψε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κεντρική σάλα του ΕΑΚ «Δημήτρης Τόφαλος» σε μια λαμπρή εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Χριστοδούλου, Γιάννη Χριστόπουλο και, φυσικά, όλα τα παιδιά των ακαδημιών του Προμηθέα, που συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό στη φετινή πανηγυρική γιορτή του συλλόγου, που αγκαλιάστηκε από μεγάλο πλήθος φίλων και μελών της αθλητικής οικογένειας του Προμηθέα

Κεντρικά τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση ήταν ο διεθνής πατρινός διαιτητής Χρήστος Χριστοδούλου και ο πατρινός προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, που βραβεύθηκαν για την επιτυχή εκπροσώπηση της πόλης της Πάτρας, μέσω του μπάσκετ, στο εξωτερικό.

Ο Χρήστος Χριστοδούλου, στον οποίο την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η Παναγιώτης Τσαγκρώνης, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο και έχει σφυρίξει σε όλες τις μεγάλες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις (Τελικούς Πρωταθλήματος και Κυπέλλου στην Ελλάδα,  Μεσογειακούς Αγώνες, 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 2 Ολυμπιακούς Αγώνες, Final Four Eurocup,Fiba,Euroleague, Τελικό Διηπειρωτικού) με κορυφαίες στιγμές τους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 (Η.Π.Α. – Ισπανία) και της Euroleagueστο Μιλανο το 2014 (Real Madrid – Maccabi Tel Aviv).

promhtheas_pita6Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΠΕΑΚ, Κώστας Κόντης.

Και οι αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας: Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (Δυτικής Ελλάδας) Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τις πολιτικές και αθλητικές αρχές της πόλης, όπως και παράγοντες των αθλητικών ομάδων της Αχαΐας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, το σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων, υπεύθυνο για τον Αθλητισμό, Τάκη Πετρόπουλο, το δημοτικό σύμβουλο και μέλος της ΕΣΚΑ-Η, Ανδρέα Νικολάου, τον πρόεδρο του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων και βοηθού δημάρχου για τα εκκλησιαστικά ζητήματα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Ξενοφώντα Μπαχρά, το μέλος στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ, Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον ταμία της ΕΣΚΑ-Η, Δημήτρη Ρόζη, το μέλος της ΕΣΚΑ-Η Τάκη Παπύρη, τον εκπρόσωπο του συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης Αχαΐας, Ανδρέα Βαρδάλο, τον πρόεδρο των Κριτών Μπάσκετ Αχαΐας, Νίκο Κωστή, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κώστα Τουλιάτο. Από αθλητικά σωματεία μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας,  Φίλιππος Καμίσης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου, Ευαγγελία Νιάρου, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Γ.Ε., Νίκος Ράπτης και Δημήτρης Τσαούσογλου, ο πρόεδρος του Εσπέρου ΑΟΠΑ, Κώστας Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του Κεραυνού Αιγίου ΑΓΣ, Χάρης Μπόγδανος, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Γλαύκου ΑΟ, Θεόδωρος Σκόνδρας και Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΑΠ, Τάκης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Α. Παραλίας, Άκης Κωστόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιάδας Νίκος Κουμανιώτης και ο πρόεδρος του Προφήτη Ηλία ΑΠΣ/ΠΑΟΚ, Δημήτρης Τρασάνης.

promhtheas_pita2Την παράσταση, όμως, για μια ακόμα χρονιά έκλεψαν οι νεαροί αθλητές των ακαδημιών του Προμηθέα που ξεσήκωσαν την κεντρική σάλα του Τόφαλος με το κέφι, την ενέργεια, την αγωνιστική διάθεση και την αρμονική συνεργασία, που επέδειξαν  στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και τα ευρηματικά παιχνίδια μπάσκετ, στα οποία συναγωνίστηκαν με τη βοήθεια των αθλητών της Ανδρικής ομάδας.

«Χαμός» έγινε στη σάλα όταν η Ανδρική ομάδα του Προμηθέα –που αξίζει να σημειωθεί πως είχε επιστρέψει στην Πάτρα από το δύσκολο και θριαμβευτικό ταξίδι από την Κύμη σχεδόν τα ξημερώματα- έριξε, με πρωτοβουλία των αθλητών, σοκολάτες στους λιλιπούτειους αθλητές των ακαδημιών, εξαπολύοντας τον παραδοσιακό «σοκολατοπόλεμο».

Αξίζει ν’ αναφέρουμε την εντυπωσιακή συμμετοχή του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων και την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών της ομάδας «Ε» του Δήμου Πατρέων, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα ζαχαροπλαστεία «Caravel», που παρασκεύασαν και πρόσφεραν τόσο την κεντρική πίτα, όσο και τα κομμάτια, που μοιράστηκαν στους καλεσμένους και τους αθλητές, αλλά και τούρτα σε κάθε μέλος της νικήτριας ομάδας του κρυμμένου θησαυρού και στη Nike, πρόσφερε τα δώρα για τους τυχερούς, που βρήκαν τα φλουριά.

promhtheas_pita3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

promhtheas_pita4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

promhtheas_pita5

 

 

 

 

 

 

 

 

promhtheas_pita7