Λαναράς: «Το 5-0 μας έχει δώσει ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια»

Η εθνική ομάδα παίδων “πηγαίνει”… τρένο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 στη Σόφια, αλλά οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου δεν “παρασύρονται” από την έως τώρα πορεία τους και τις άνετες νίκες. Και όπως επισημαίνει ο Ραφαήλ Λαναράς κρατάνε μόνο ένα στοιχείο από αυτό το 5-0 που έχουν έως τώρα στις “αποσκευές” τους. «Το μόνο θετικό του 5-0 είναι ότι μας έχει δώσει ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια, καθώς από εδώ και πέρα δεν θα μας βοηθήσει σε κάτι», τονίζει, για να συνεχίσει: «Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα: Να μπούμε και σε αυτά τα παιχνίδια δυνατά και συγκεντρωμένα».

Το ρεπό για τους “μικρούς” δεν σημαίνει ξεκούραση, αλλά κυρίως προπόνηση και προετοιμασία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Καθώς επόμενος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους χιαστί αγώνες είναι η Ουκρανία. Μία ομάδα που έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία, με τους Έλληνες διεθνείς να μαθαίνουν περισσότερα για τον επόμενο αντίπαλό τους από το προπονητικό επιτελείο στο σημερινό (16/8) ρεπό… «Θα ακολουθήσουμε το πλάνο του κόουτς όπως πάντα και πιστεύω πως θα πετύχουμε και αυτή τη φορά. Αισθανόμαστε πως ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε το πόσο πολύ έχουμε δουλέψει. Έχουμε ακολουθήσει τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου, έχουμε βγάλει πάθος στην α’ Φάση, αλλά πιστεύω πως έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης».

Για τον Λαναρά, όπως και για όλους τους συμπαίκτες του, είναι σημαντικό πως είναι ομάδα: «Έχουμε ποιότητα, υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες, αλλά το πιο βασικό ίσως έιναι πως παίζουμε «ενωμένα», ο ένας για τον άλλον και μπορεί να έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές».