Λιακόπουλος: «Όλοι μαζί ξανά για το καλύτερο»

liakopoulosΟ Νίκος Λιακόπουλος ο οποίος ανανέωσε πριν λίγες μέρες με το Φάρο Κερατσινίου και θα αγωνίζεται στην ομάδα μας και την επόμενη σεζόν μίλησε στο faros-bc.gr για την προηγούμενη χρονιά, τα όσα βίωσε και το στόχο της νέας αγωνιστικής περιόδου.

-Νίκο, ήσουν ένας από τους πρωτεργάτες της περσινής εκπληκτικής πορείας της ομάδας μας. Πώς το βίωσες όλο αυτό;

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα ένιωσα πολύ οικεία. Η παρουσία του Βαγγέλη Τσάπα και η πολύ καλή σχέση που έχει με τους παίκτες σε κάνει να θέλεις να δώσεις ακόμα περισσότερα. Αυτό που βιώσαμε πέρυσι ήταν κάτι το μοναδικό. Ο Φάρος από τη Β” Εθνική βρέθηκε να αγωνίζεται στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε πραγματικά μία οικογένεια και εντός και εκτός γηπέδων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν όλα ρόδινα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Υπήρχαν εντάσεις και κρίσεις που ύστερα από συζήτηση βρισκόταν πάντα η λύση.

-Γνωρίζουμε ότι είχες προτάσεις από αρκετές άλλες ομάδες όμως και φέτος επέλεξες να αγωνίζεσαι στο Φάρο. Μπορείς να μας εξηγήσεις το γιατί;

Η ομάδα έχει όραμα. Παρόλο που δε θα αγωνιστεί τελικά στην Α1 και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Α2 ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Προτιμώ να είμαι σε μία υγιή ομάδα, με όσα συνεπάγεται αυτό, παρά να είμαι κάπου και να είμαι ανασφαλής. Ο κ. Τσάπας είναι ειλικρινής άνθρωπος και δε θα σου υποσχεθεί κάτι το οποίο δε μπορεί να σου δώσει. Για το λόγο αυτό απέσυρε την ομάδα από την Α1. Ένιωσε ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του στην παρούσα φάση και τίμια αποσύρθηκε.

-Ο Φάρος Κερατσινίου μετά από χρόνια αλλάζει προπονητή. Μετά τον κόουτς Πολέμη νέος προπονητής είναι ο κ. Τζήμας.

Ο Γιάννης Τζήμας είναι ένας προπονητής ο οποίος αποδεδειγμένα είναι γνώστης του αθλήματος και είναι και ο κόουτς των ανόδων. Είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει για την αντικατάσταση του κ. Πολέμη. Έχει κίνητρο ώστε ο Φάρος να φτάσει και πάλι ψηλά φέτος και πιστεύω πως όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε γι’αυτό το σκοπό.

-Τέλος, η ομάδα υπέγραψε και φέτος πολύ καλούς παίκτες κρατώντας το βασικό κορμό από πέρυσι. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα που αποτελείς και μία από τις βασικές μονάδες της;

Αναμφισβήτητα το να κρατάει μία ομάδα βασικούς παίκτες από την περσινή χρονιά φέρνοντας επίσης πολύ καλούς νέους παίκτες βοηθάει στη χημεία της. Είναι πιο εύκολο στο να «δέσει» πιο γρήγορα και να είναι έτοιμη τη στιγμή που πρέπει. Δε βλέπω τον εαυτό μου σε προνομιούχα θέση σε σχέση με τους συμπαίκτες μου. Όπως όλοι έτσι και εγώ. Όλοι είμαστε βασικοί και ο καθένας μας μπορεί να δώσει και κάτι. Εύχομαι όλοι να είμαστε υγιείς και να καταφέρουμε όσα θέλουμε.