Λιόγας: «Να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα σύντομα» (vd)

liogasΤις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο κανάλι της ομάδας μας στο Youtube παραχώρησε ο Δημήτρης Λιόγας μιλώντας για την απόφαση του να έρθει στον Εθνικό, την κατάσταση της ομάδας και τον επόμενο αντίπαλο των «πειραιωτών» τη Δόξα Λευκάδας. Επίσης, ο Αντώνης Μάντζαρης μίλησε στο Ethnikos BC TV για την κατάσταση και τα περιθώρια βελτίωσης των παικτών αλλά και για την Δόξα Λευκάδας.

Δημήτρης Λιόγας

Για την απόφαση του να έρθει στον Εθνικό:
«Για μένα ήταν εύκολη απόφαση να έρθω από την στιγμή που δέχτηκα αυτή την πρόταση από την διοίκηση γιατί θεωρώ ότι η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να δουλέψει ένας προπονητής σωστά. Νομίζω ότι έχει μια πραγματικά καλή ομάδα και αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα που έχουν δικαιώσει τις προσπάθειες όλων».

Για τις πρώτες του εικόνες της ομάδας:
«Δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι έχει γίνει μια προσπάθεια από όλους και από τον προηγούμενο προπονητή να γίνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι λίγο διαφορετικός, δεν σκεφτόμαστε όλοι ακριβώς το ίδιο. Θέλω να πιστεύω ότι μέρα με την μέρα, δουλεύοντας με τα παιδιά, οι οποίοι προσπαθούν σκληρά αυτή τη στιγμή και είναι πραγματικοί επαγγελματίες, να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα σύντομα».

Για την Δόξα Λευκάδας:
«Η Δόξα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία. Αυτή τη στιγμή παίζει στο γήπεδο της, προέρχεται από αλλαγή προπονητή, έχει κερδίσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια στον πόντο που κι αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει στην ψυχολογία τους. Περιμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες της κατηγορίας. Πιστεύω ότι η συγκυρία για εμάς δεν είναι ακριβώς η κατάλληλη, δηλαδή να ξεκινήσουμε με αλλαγή προπονητή και ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι αλλά από την πλευρά δεν διαλέγουμε εμείς το πρόγραμμα. Θεωρώ ότι η ομάδα μου θα παρουσιαστεί δυνατή».

Αντώνης Μάντζαρης: «Αυτή η εβδομάδα είναι μεταβατική»

Για την κατάσταση της ομάδας:
«Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, με τις αναβολές που είχαμε, ξέραμε ότι θα είχαμε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Μετά από 5 αγωνιστικές η ομάδα έχει 4 νίκες κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτή η εβδομάδα είναι μεταβατική, αλλάξαμε προπονητή και τώρα προσπαθούμε να αφομοιώσουμε τις οδηγίες του κόουτς Λιόγα και περιμένουμε το Σάββατο να παρουσιάσουμε ένα λίγο διαφορετικό πρόσωπο με την φιλοσοφία του νέου προπονητή».

Για την Δόξα:
«Είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει στόχους παρόμοιους με εμάς, έχει πολλούς καλούς παίχτες. Κι αυτοί είναι σε μια κατάσταση μετάβασης, ο καινούργιος προπονητής είναι λίγες εβδομάδες εκεί και θα παρουσιάζονται εβδομάδα με εβδομάδα καλύτεροι».

Για τα περιθώρια βελτίωσης των παικτών:
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχουμε φτάσει στα στάνταρ μας. Η ομάδα τώρα θα αρχίσει να διαφοροποιείται με βάση τις οδηγίες του νέου προπονητή, θέλουμε και εμείς καιρό να τις αφομοιώσουμε, να δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε τι θέλει στο γήπεδο και ελπίζουμε για το καλύτερο».