Λούντζης: «Κουρασμένοι ή όχι να τα δώσουμε όλα»

lountzisΚαι πώς να κρύψεις τα χαμόγελα… Και γιατί να το κάνεις κιόλας. Οι Έλληνες διεθνείς νίκησαν, το πανηγύρισαν, πνίγηκαν σε αγκαλιές και φιλιά, έβγαλαν εκατοντάδες φωτογραφίες και δέχθηκαν άλλες τόσες και περισσότερες ευχές για τον αυριανό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, απέναντι στην Τουρκία.

Ο Μιχάλης Λούντζης στριφογύριζε ένα γαλανόλευκο βραχιολάκι στο χέρι του: «Είναι δώρο από μια κοπέλα που τα έφτιαξε για γούρι για όλη την ομάδα. Τα βρήκαμε στα αποδυτήρια σε ένα φάκελο».

Τα γούρια είχαν την τιμητική τους. Όπως είχαν αποκαλύψει οι ίδιοι οι παίκτες ο Βασίλης Χρηστίδης, βάζει στις κάλτσες κομποσκίνια για καλή τύχη. Κάποια στιγμή στα πρώτα λεπτά που μπήκε να παίξει, μάλλον κάτι δεν πήγε καλά και τα έβγαλε, πετώντας τα προς τον πάγκο. «Εκεί που το πέταξε προς τον πάγκο λέω «πάει τελείωσε», αλλά όχι όλα εντάξει… Όλα πήγαν καλά», περιγράφει ο Λούντζης γελώντας. Και συνέχισε τον ίδιο τόνο… Η μέρα για τον ίδιο δεν είχε ξεκινήσει και τόσο καλά. Στην πρωινή προπόνηση έπεσε κάποια στιγμή και χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού του στο παρκέ. Ο ίδιος προτιμά να αντιμετωπίζει το θέμα με χιούμορ: «Δεν έπαθα τίποτα… Ίσως να τα πήγα και λίγο καλύτερα γιατί ίσως κάτι να έγινε, κάτι να πειράχτηκε…»

Με γούρια ή χωρίς, πάντα με χιούμορ, αλλά και σοβαρότητα όταν απαιτείται, ο Λούντζης ετοιμάζεται για τον πρώτο του τελικό με τα γαλανόλευκα. Οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του τα καταφέρνουν μετά από τρεις συνεχόμενες προσπάθειες. Για τον ίδιο είναι η δεύτερη μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κρήτη: «Τα παιδιά το άξιζαν και με το παραπάνω. Ήταν η ώρα! Παίξαμε πολύ καλά και δικαιωθήκαμε!»

Για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, για να φτάσουν τα παιδιά ως το τέλος της διαδρομής, χρειάζεται μία ακόμη νίκη σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα, απέναντι στην Τουρκία. Η Ελλάδα είχε επιβληθεί εύκολα των Τούρκων στη Β’ Φάση της διοργάνωσης: «Δεν θα έχει καμία σχέση εκείνο το παιχνίδι με αυτό. Δεν πρέπει καν να σκεφτόμαστε εκείνον τον αγώνα. Δεν περιμένουμε να νικήσουμε τόσο εύκολα. Ένας τελικός κρύβει εκπλήξεις και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά από την άμυνα όπως πάντα και ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα».

Η Εθνική Ομάδα θα έχει ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης, αλλά και προετοιμασίας. Η βραδιά θα περάσει… δύσκολα: «Σαφώς υπάρχει υπερένταση και χαρά μετά από μια τέτοια νίκη. Να ξεχάσουμε το παιχνίδι το σημερινό πρέπει πρώτα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κούραση, αλλά θα πρέπει να μπούμε αύριο και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Κουρασμένοι ή όχι θα πρέπει να τα δώσουμε όλα!»