Λύγισαν στο τέλος οι Νέοι, αποκλείστηκαν από την Ιταλία

Η Εθνική Νέων παρουσίασε το καλύτερο της πρόσωπο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κέμνιτς, πάλι όμως δεν ήταν αρκετό για να καταβάλει την Ιταλία στη φάση των “16”. Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από τους “ατζούρι” με 70-76 και θα παίξει πλέον για τις θέσεις 9-16 με τη Μεγάλη Βρετανία (19/7, 16:45), προκειμένου να διεκδικήσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, αποφεύγοντας μία από τις τελευταίες τρεις θέσεις.

Οι Μιχάλης Λούντζης (14π.), Δημήτρης Μωραΐτης (12π.) και Βασίλης Χρηστίδης (11π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Εθνικής, η οποία δεν άφησε ποτέ τους Ιταλούς να ξεφύγουν και έμοιαζε να έχει απάντηση κάθε φορά που βρισκόταν πίσω στο σκορ με 7-11 πόντους. Κάπως έτσι ισοφάρισε (70-70) και 51,2’’ πριν από τη λήξη με το σουτ του Παπαδάκη, αναγκάζοντας τον Ντάλμασον να καλέσει τάιμ άουτ. Δυστυχώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν είχε άλλη απάντηση μετά το καλάθι του Μετσανότε 36,7’’ πριν από τη λήξη.

Ο Λούντζης ήταν άστοχος σε τρίποντο, όπως και ο Μωραΐτης στην επόμενη επίθεση. Στο μεταξύ οι Μορέτι και Μπουκαρέλι ήταν εύστοχοι στις τέσσερις βολές που εκτέλεσαν και κάπου εκεί το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε, αφού ο χρόνος που απέμενε ήταν πια ελάχιστος. Τουλάχιστον η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν πολύ πιο ενθαρρυντική σε σύγκριση με το προχθεσινό παιχνίδι με το Ισραήλ, καθώς πλέον θα πρέπει να σημειώσει οπωσδήποτε μία ή δύο (εάν ηττηθεί από τους Βρετανούς) νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια κατάταξης για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Τα ριμπάουντ, βέβαια, εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα (38-48 σήμερα), έστω κι αν δεν ήταν σήμερα ο λόγος που οδήγησε στην ήττα, λόγω της πολύ καλύτερης ομαδικής προσπάθειας στα box-out. Η Εθνική περιόρισε μάλιστα και τα λάθη της (12), προκαλώντας 16 στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Όσο καλά κι αν έπαιξε πάντως, δεν κατάφερε να νικήσει μία από τις ισχυρότερες ομάδες του τουρνουά…

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-33, 54-50, 76-70.
Ιταλία (Ντόλμασον): Αντέλι 7, Μπουκαρέλι 10 (6ρ., 5ασ.), Μετσανότε 8 (6ρ.), Μορέτι 15, Οξίλια 16 (14ρ.), Καρούζο 8, Ντενέγκρι, Λέβερ 12, Παγιόλα, Σιμιόνι,
Ελλάδα (Καστρίτης): Χρηστίδης 11 (8ρ., 4κ.), Καμπερίδης, Λούντζης 14, Παπαδάκης 7, Τάταρης 3, Αγραβάνης 8 (6ρ.), Καλαϊτζάκης Γ. 5, Καλαϊτζάκης Π. 3, Κουρέπης 7, Μωραΐτης 12.