Μάνταλος: «Να γίνουμε πόλος έλξης για την τοπική κοινωνία»

Παρότι βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της, στα παρκέ της Β’ Εθνικής, η ΝΕ Μεγαρίδας δείχνει εξαιρετική εικόνα και παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστική στο σύνολο των αγώνων που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Ο ενθουσιασμός από την παρθενική παρουσία στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία σε συνδυασμό με τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των παικτών (ο χαμηλότερος στον νότιο όμιλο) και την πίστη στο πλάνο του συλλόγου, έχουν φέρει τη ΝΕ Μεγαρίδας στην τέταρτη θέση της κατάταξης, αλλά κυρίως σε σημείο να ακούγεται πανελλαδικά.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μάνταλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος τη φετινή αγωνιστική περίοδο, τους μακροπρόθεσμους στόχους που υπάρχουν, αλλά και τη σημασία που δίνεται στην σχέση ανάμεσα στην ανδρική ομάδα και τα τμήματα υποδομής.

Για την προσπάθεια που κάνει στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: “Δεν είναι στόχος αυτή την στιγμή η άνοδος στην Α2, δεν κοιτάζουμε τόσο μακριά. Μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος θα κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της προσπάθειάς μας και όσων ακόμη μπορούμε να καταφέρουμε. Αν το δούμε καθαρά από βαθμολογικής άποψης, είναι σαφές ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι πρωτεύον στο μυαλό μας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κοιτάζουμε πιο κοντά, θέτουμε στόχο το επόμενο παιχνίδι. Ό,τι κι αν συμβεί στο τέλος της σεζόν, το πλάνο και ο σχεδιασμός δεν θα αλλάξει. Είτε πάρει την άνοδο για την Α2 είτε συνεχίσει να βρίσκεται στη Β’ Εθνική. Έχουμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην κατηγορία, θέλουμε να συνδυάσουμε την προσπάθεια εντός παρκέ με την προώθηση και εξέλιξη των νεαρών παικτών. Δεν είμαστε ομάδα μιας χρήσης”.

Για το πλάνο της ΝΕ Μεγαρίδας: “Θέλουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Να συνδυάσουμε τα θετικά αποτελέσματα με το ωραίο θέαμα. Πρωταρχικός στόχος όμως είναι άλλος: να συνεχίσουμε να αποτελούμε πόλο έλξης για την τοπική κοινωνία προκειμένου να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Είναι βασικό μέλημα του συλλόγου να βγάζει προς τα έξω την εικόνα της οικογένειας και ταυτόχρονα να μπορεί να παρέχει στα παιδιά που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να είναι αγαπήσουν το άθλημα και να γίνουν σωστοί φίλαθλοι. Το οικογενειακό κλίμα που περιβάλλει τον σύλλογο αποτυπώθηκε σταδιακά στα αποτελέσματα της ανδρικής ομάδας και στην πορεία που κάνει έως τώρα στη Β’ Εθνική”.

Για την προσπάθεια του συλλόγου να διαφημίσει το άθλημα στην τοπική κοινωνία: “Η ανδρική ομάδα είναι ο “κράχτης” στην προσπάθεια αυτή. Οι παίκτες λειτουργούν ως παραδείγματα για τα παιδιά της ακαδημίας, θέλουμε να δίνουμε την αίσθηση ότι όλοι βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη και αποτελούν κομμάτι του συνόλου. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που παιδάκια από τα τμήματα υποδομής βγάζουν φωτογραφίες με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας και έρχονται στο γήπεδο για τους αγώνες. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτό το δέσιμο. Είναι επίσης σπουδαίο το γεγονός πως περίπου το 80% της χωρητικότητας του γηπέδου καλύπτεται από εισιτήρια διαρκείας, όπως ακόμη ότι ακόμη κι όταν παίζουμε εκτός έδρας, υπάρχει πολύς κόσμος που μας ακολουθεί για να μας στηρίξει”.