Μάντζαρης: «Θα είμαστε ακόμα καλύτεροι σε δέκα ημέρες»

MantzarisΗ εμφάνιση της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Τουρκία ήταν ικανοποιητική καθώς η ελληνική ομάδα δείχνει μέρα με τη μέρα μεγάλη βελτίωση. Παρόλα αυτά τα κενά στην άμυνα δεν έλειψαν, ενώ εμφανές ήταν το «κόλλημα» της Εθνικής απέναντι στην άμυνα ζώνης των Τούρκων.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολίασε το γεγονός αυτό αναφέροντας: «Το συζητήσαμε με τον κόουτς. Δεν έχουμε δουλέψει ακόμα τη ζώνη. Είχαμε πει ότι θα το κάνουμε μετά το φιλικό με την Τουρκία. Ετυχε να την κάνουμε σήμερα, είχαμε πολλά κενά. Πιστεύω ότι στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι.

Είμαστε καινούργια ομάδα. Είναι δύσκολο να είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή. Αυτό που κοιτάμε είναι να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα κάτι που πετυχαίνουμε, γεγονός που είναι  πολύ θετικό. Μας ανεβάζει και τη ψυχολογία. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι και σε άμυνα αλλά και σε επίθεση».

Βασιλειάδης, Σλούκας και Μάντζαρης είναι οι παίκτες στους οποίους η εθνική μπορεί να βασιστεί για το περιφερειακό σουτ. Πάνω σε αυτό, ο 24χρονος γκαρντ ανέφερε: «Πιστεύω ότι έχουμε παιδιά που μπορούν να σουτάρουν. Ας πούμε και ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο), μπορεί να μην τα έβαλε σήμερα, είναι παιδί που μπορεί να σουτάρει. Όπως και ο Παπανικολάου και ο Ζήσης, αλλά ξέρουμε ότι το σουτ είναι θέμα ημέρας. Αν είμαστε καλά στην άμυνα και τρώμε 56 πόντους όπως σήμερα τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Οσο για το τι μπορούμε να περιμένουμε σε δέκα μέρες, ο Μάντζαρης αναφέρει: «Δεν ξέρω αν θα είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο, αυτό που θέλουμε. Σίγουρα όμως, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι από ότι είμαστε τώρα. Όπως είμαστε καλύτεροι τώρα από ότι ήμασταν πριν από μία εβδομάδα, έτσι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι σε δέκα ημέρες».

Τέλος, όσον αναφορά την παρουσία του κόσμου τόνισε: «Πολύ θετική, ο κόσμος μας αγκάλιασε. Μακάρι να μπορούσαμε να παίξουμε περισσότερα φιλικά, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους κάνουμε περήφανους».