Μήνυμα ενότητας από Ζήση και Πρίντεζη…

«Να μείνουμε ενωμένοι», λένε με μία φωνή δύο «ξενιτεμένα» παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Ο Νίκος Ζήσης απ’ την Ιταλία κι ο Γιώργος Πρίντεζης απ’ την Ισπανία έστειλαν μέσω του site του ΠΣΑΚ το μήνυμά τους προς τους Έλληνες συναθλητές τους. Οι δύο παίκτες δηλώνουν ενήμεροι για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για τον αγώνα (εντός κι εκτός παρκέ) που δίνει ο ΠΣΑΚ για να βγει κερδισμένος σ’ αυτή τη «μάχη».

Τα σχόλια των Νίκου Ζήση και Γιώργου Πρίντεζη:

Για τη διαταγή προς τους παίκτες να παίξουν ενώ η απεργία είναι συνταγματικό τους δικαίωμα…

Ν. ΖΗΣΗΣ: “Πιστεύω ότι όλα αυτά συνέβησαν επειδή δεν υπήρχε ενότητα και αποφασιστικότητα για να γίνει κάτι άλλο. Υπήρχε δισταγμός καθώς οι παίκτες πιέζονταν πολύ από τις ομάδες. Το καταλαβαίνω από την μια αλλά από την άλλη μόνο έτσι θα δικαιωθούμε και θα κερδίσουμε κάποια πράγματα. Αν κάποιος διαβάσει όλα όσα λέω θα πει ότι μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί παίζω στο εξωτερικό αλλά υπάρχουν παραδείγματα στην Ισπανία και στο ΝΒΑ που έχουν πετύχει με αυτόν τον τρόπο και έχουν κερδίσει βασικά τους δικαιώματα”.

Γ. ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: “Σίγουρα κάθε εργοδότης έχει το δικαίωμα να λέει την γνώμη του. Η γνώμη μου είναι πως κακά τα ψέματα, οι δυο πρόεδροι των μεγάλων ομάδων μπορούν να πουν κάτι που πάει κόντρα στην απεργία. Βέβαια και τα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο καθώς τα πράγματα είναι στα άκρα και χρειάζονται αλλαγές αφού είναι αυτονόητα σε άλλες χώρες. Κάποιοι πρόεδροι είναι εντάξει απέναντι σε παίκτες αλλά νομίζω πως γενικά αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει”.

Για τον διωγμό των παικτών από τα ΜΑΤ:

N.ΖΗΣΗΣ: “Τι να πω; Ο ΠΣΑΚ αποφάσισε για μια απεργία σκεπτόμενος ότι αυτή είναι η λύση για να γίνει κάτι δραστικό και ουσιαστικό. Ο ΕΣΑΚΕ ήθελε να γίνουν τα παιχνίδια με κάθε τρόπο. Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ο ΠΣΑΚ πρέπει να μείνει ενωμένος και βρει τις λύσεις που θέλει. Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τα ΜΑΤ, όπως και στα άλλα γήπεδα το έμαθα πριν λίγο γιατί δυστυχώς δεν ήμουν εκεί δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Δεν έχω σαφή εικόνα για να πω κάτι παραπάνω”.

Γ.ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: “Εγώ θεωρώ ότι αυτό που συνέβη με τα ΜΑΤ είναι ένα μικρό αποτέλεσμα από την γενικά κακή εικόνα που δείχνει το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένα αποτέλεσμα που αμαυρώνει το άθλημα αλλά θεωρώ ότι δεν είναι και το χειρότερο καθώς υπάρχουν πολύ πιο άσχημα πράγματα που δεν φαίνονται. Απλά αυτό είναι κάτι που κάνει μεγάλη αίσθηση γιατί είναι οφθαλμοφανές και σίγουρα φαίνεται και είναι πολύ άσχημο”.

Για το μήνυμα που στέλνουν στους συμπαίκτες τους.

Ν. ΖΗΣΗΣ: “Από την πλευρά μου θέλω να τους πω πως πρέπει σαν επαγγελματίες οι οποίοι σκεφτόμαστε το παρόν και το μέλλον πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και μόνο έτσι θα κερδίσουμε κάποια πράγματα ειδικά για αυτούς που έρχονται από πίσω και εννοώ τους νεαρούς παίκτες οι οποίοι θα καρπωθούν αυτά που κερδίσαμε”.

Γ. ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: “Δεν θέλω να τους πω να φύγουν για το εξωτερικό ώστε να βρουν την υγεία τους. Η Ελλάδα γενικότερα αγαπάει το μπάσκετ και αν μείνουν όλοι ενωμένοι για το καλό του μπάσκετ μπορεί βρεθεί λύση σε κάποια πράγματα που ζητάει ο ΠΣΑΚ για να σταματήσουν όλα τα άσχημα που συμβαίνουν. Γενικότερα με όσα γίνονται στην χώρα έχουν επηρεαστεί και το μπάσκετ και αυτό είναι λογικό”.