Μήτσιαλος: «Ήταν στόχος το αήττητο»

mitsialos_1Μετά από μία σεζόν στον Ηρακλή Κοζάνης ο κόουτς Γιάννης Μήτσιαλος επέστρεψε στον Λασσάνη για να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΣΔΥΜ. Η ομάδα της Κοζάνης μετά από μία συγκλονιστική σειρά τελικών με τον Αρίωνα όπου έγιναν 4 μπρέικ κέρδισε το τρόπαιο και το δικαίωμα να βρεθεί στη Γ’ εθνική. Ο κόουτς Μήτσιαλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr)

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τα συναισθήματα μετά από ένα απαιτητικό πρωτάθλημα
“Τα συναισθήματα όπως φαντάζεστε ήταν μεγάλη χαρά, ανακούφιση και ικανοποίηση γιατί δικαιώθηκε ο αγώνας που γινόταν όλη τη χρονιά. Θα ήταν κρίμα να πάει χαμένο στο τέλος. Στην κανονική διάρκεια είχαμε τερματίσει πρώτοι και αήττητοι, θα ήταν κρίμα για 2-3 ήττες στον τελικό να χάσουμε το πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες και τη διοίκηση για τη φοβερή πορεία που είχαμε”.

Για την αήττητη πορεία του Λασσάνη στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΔΥΜ:
“Ήταν ο στόχος μας εξαρχής. Είχαμε πει ότι θα επιδιώξουμε να τελειώσουμε χωρίς ήττα γιατί πιστεύαμε στα παιδιά αλλά και στη δουλειά που κάναμε. Αυτό δεν το λέω με σκοπό να παινέψω κάτι, όμως προπονητικό τιμ και παίκτες δούλεψαν ιδανικά. Μέσα στη χρονιά δεν έφτασε κανείς κοντά να μας κερδίσει κι έτσι φτάσαμε μέχρι τον τελικό”.

Για την συγκλονιστική σειρά τελικών με τον Αρίωνα που είχε 4 μπρέικ:
“Εμείς στους τελικούς ίσως κουραστήκαμε γιατί είχαμε 2-3 παίκτες σε μεγαλύτερη ηλικία. Ο αντίπαλος προπονητής έκανε καλή δουλειά, προσαρμόστηκε πάνω μας και μας αντιμετώπισε σωστά.
Κινδυνέψαμε να χάσουμε το πρωτάθλημα, ειδικά όταν έγινε το 1-2 με αποτέλεσμα να βρεθούμε κοντά στην αποτυχία, όμως ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο του τέταρτου ματς είχαμε τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουμε το παιχνίδι από το -10 και να φέρουμε και πάλι τη σειρά στην έδρα μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε εκείνο το παιχνίδι έλειπε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Σωτήρης Μακρής.

Γενικά η σειρά ξεκίνησε με εμάς να αιφνιδιαζόμαστε και να χάνουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, όμως στο δεύτερο κερδίσαμε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στη συνέχεια ξαναήρθαν στην έδρα μας και μας κέρδισαν, όμως στο τέταρτο παιχνίδι κάναμε το μπρέικ με ανατροπή. Το πέμπτο ματς που ήταν και το κρίσιμο ήταν το μόνο που δεν έγινε μπρέικ κι έτσι μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο κερδίσαμε με 81-75″.

Για το επαγγελματικό του μέλλον:
“Πρόσφατα αποφασίστηκε η ομάδα να παραμείνει στην ίδια κατηγορία και να μην ανέβει στην Γ’ εθνική, καθώς η διοίκηση θέλει να κάνει ηλικιακή ανανέωση. Με αυτά τα δεδομένα αποφάσισα να μην συνεχίσω σε αυτή τη συνεργασία. Εννοείται ότι θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα για ό,τι κι αν με χρειαστεί, όμως στην παρούσα φάση αποφάσισα ότι είναι καλύτερο να μην συνεχίσω. Είμαι ανοικτός σε νέες προτάσεις που θα έχουν υψηλό κίνητρο και προοπτική για κάτι καλό”.