Μίσσας: «Ο κόσμος δεν έχει στηρίξει την Εθνική ομάδα»

kostas-missasΟ ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Μίσσας, μίλησε εν όψει του προημιτελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών απέναντι στην Κροατία. 

Για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της Πέμπτης, είπε: «Θεωρώ πως έπρεπε λίγο να αλλάξουμε εικόνες και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε το ενυδρείο και την Κνωσό, για να μάθουν και τα παιδιά κάποια πράγματα. Εκτός από την άσκηση του κορμιού, χρειάζεται και η εκπαίδευση του πνεύματος, κάτι που δεν συνηθίζεται αλλά για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ήταν μια μέρα για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και την πίεση, λίγο πριν την προετοιμασία για τον αγώνα με την Κροατία». 

Σχετικά με τον προημιτελικό απέναντι στην Κροατία, ανέφερε: «Εδώ που φτάσαμε είναι ένα επόμενο βήμα. Το πιο σημαντικό είναι να μη μένεις σε ένα παιχνίδι, αλλά να κοιτάς την επόμενη μέρα, κερδίσεις ή χάσεις. Σε καμία περίπτωση όταν φτάνεις σε μια πρόκριση στους οκτώ δεν πρέπει αυτό να σε αποπροσανατολίσει. Σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει ο κίνδυνος μετά από μία σημαντική νίκη να νομίσει κάποιος ότι είναι κάτι έγινε, χωρίς να είναι. Είναι πολύ σημαντικό να μη χάσεις το μυαλό σου, όπως μας συνέβη πέρσι στο χιαστί παιχνίδι. Είναι λίγα παιδιά από την περσινή ομάδα, αλλά πρέπει αυτή η εμπειρία να χρησιμοποιηθεί». 

Μιλώντας για τα κομμάτια του παιχνιδιού που θα κρίνουν την έκβασή του επισήμανε: «Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικά κομμάτια η άμυνα, τα ριμπάουντ και τα λάθη. Στο κομμάτι της επίθεσης μακάρι να έχουμε τις επιδόσεις του αγώνα με τη Σλοβενία. Η Κροατία είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα, με καλά κορμιά και παίζει το γνωστό στυλ μπάσκετ της παλιάς γιουγκοσλαβικής σχολής. Χρειάζεται άμυνα και συγκέντρωση στις επιθετικές επιλογές. Είναι ξεκάθαρο πως η ισορροπία σε αυτά τα παιχνίδια μακριά από το καλάθι και μέσα στη ρακέτα πρέπει να είναι 50-50». 

Ερωτηθείς αν η Κροατία ταιριάζει ή όχι στον τρόπο παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας απάντησε: «Πάντα υπάρχουν ομάδες που ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν, αλλά εσύ μπορείς να τις οδηγήσεις στον δικό σου τρόπο παιχνιδιού. Για παράδειγμα η Ισπανία δεν μας ταιριάζει, αλλά καταφέραμε να κατεβάσουμε το ρυθμό της και τελικά χάσαμε στο τέλος. Η Κροατία δεν είναι σε αυτή τη μορφή της ταχύτητας, αν κι έχει μια μορφή άναρχου μπάσκετ και πολλές φορές οι παίκτες αποφασίζουν μόνοι τους και δεν είναι πολύ προβλέψιμοι». 

Τέλος, για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο δήλωσε: «Ο κόσμος δεν έχει στηρίξει την Εθνική ομάδα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν παρακολουθεί τους αγώνες μας όπως θα έπρεπε. Ελπίζουμε σε αυτή τη φάση να έχει περισσότερο κόσμο, γιατί αξίζουν τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν. Η ομάδα μας έχει κάνει μια υπέρβαση, έχοντας αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και προβλήματα, κι έφτασε εδώ που έφτασε. Οποιαδήποτε μορφή στήριξης είναι σημαντική. Θα περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, για να είμαι ειλικρινής».