ÅËËÁÄÁ - ËÉÈÏÕÁÍÉÁ   (ÅÕÑÙÐÁÉÊÏ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ ÍÅÙÍ ÁÍÄÑÙÍ 2014)Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Μίσσας, έκανε τον απολογισμό για την παρουσία της ομάδας του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης μετά την κατάληψη της έκτης θέσης. 

«Αυτό που μπορώ να αποκομίσω από όλη αυτή τη διαδικασία, είναι πως παρά τις απουσίες, τις ατυχίες και τα προβλήματα, τα παιδιά έδωσαν πολύ μεγάλες μάχες. Η κατάληψη της έκτης θέσης είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα δεδομένων όλων αυτών των συνθηκών και μάλιστα παίζοντας μέρα με μέρα καλύτερο μπάσκετ. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η συνέχεια που έχει να κάνει με τον καθέναν ξεχωριστά, είτε με τους επτά που μπορούν να είναι στην ίδια ομάδα την επόμενη σεζόν γιατί έχουν γεννηθεί το 1995, είτε με το τι μπορούν να κάνουν για τη βελτίωσή τους.

Είδαμε 20 ομάδες, είδαμε πάρα πολύ καλούς παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα κι έχουν χρόνο συμμετοχής. Υπάρχουν παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο και σε συνδυασμό με τις ομάδες που ήδη έχουν αρχίσει να τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες, όλη αυτή η παραγωγική διαδικασία θα είναι καλύτερη. Αυτή η ομάδα όπως είχε σχεδιαστεί, ακόμη και χωρίς τον Αντετοκούνμπο, αν είχε από την αρχή της προετοιμασίας τον Χριστοδούλου, τον Αγραβάνη και τον Παπαπέτρου, με την αυταπάρνηση και τη δεκτικότητα που έδειξαν και το μπάσκετ που έπαιξαν πιστεύω πως θα ήταν στα μετάλλια».