«Μαζί του έγραψε ιστορία όλη η χώρα»

Για τα όσα έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ ευχαρίστησε τον Νίκο Γκάλη μέσω ανακοίνωσης ο Πανερυθραϊκός, ενώ παράλληλα τον συνεχάρη για την είσοδό του στο Πάνθεον του Παγκόσμιου Μπάσκετ.

H ανακοίνωση:

«Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-τμήμα Μπάσκετ με δέος και θαυμασμό εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον τεράστιο Νίκο Γκάλη, ο οποίος πέρασε στο Πάνθεον του Παγκόσμιου Μπάσκετ, μιας και έγινε μέλος του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Γεγονός που, αν μη τι άλλο, αποτελεί την ύψιστη τιμή τόσο για τον “Gangster”, τον άνθρωπο που άλλαξε για πάντα το ρου της ιστορίας του αγαπημένου μας αθλήματος, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ συνολικότερα, καθώς στο Hall Of Fame εισέρχονται οι σπουδαιότερες προσωπικότητες, οι οποίες έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στο Παγκόσμιο Μπάσκετ.

Εμείς, απ’ την πλευρά μας, ως κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ, αισθανόμαστε υπερηφάνεια και ευγνωμονούμε τον Νίκο Γκάλη, τον δικό μας Νίκο, τον Νίκο όλων των Ελλήνων, για τα όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό Αθλητισμό και στην ελληνική κοινωνία!

Μαζί του έγραψε Ιστορία ολόκληρη η χώρα, ολόκληρο το ελληνικό Μπάσκετ.

Και, άλλωστε, όπως ο ίδιος ο μεγάλος Νίκος Γκάλης υπογράμμισε στις δηλώσεις, στο περιθώριο της βράβευσής του: «Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων, αλλά και άλλο πιο σημαντικό που θα σας αποκαλύψω σήμερα. Μια μέρα περπατούσα στην Θεσσαλονίκη και μία κυρία που δεν ήξερα με πλησίασε. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, ως συνήθως. Με αγκάλιασε και μου είπε ”Νίκο, θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Μου έδωσες το μεγαλύτερο δώρο, γιατί έσωσες τον γιο μου”. Μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, αλλά το ξεπέρασε όταν βρήκε το νόημα της ζωής στο μπάσκετ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία ένας αθλητής»…

Τα λόγια του αυτά είναι που μας κάνουν να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τον Νίκο Γκάλη και μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε το δημιουργικό έργο μας, παραμένοντας πάντοτε πιστοί στη φιλοσοφία μας ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το κυριότερο είναι να φέρουμε τη Νεολαία κοντά στον Αθλητισμό, να γεμίσουν τα γήπεδα με παιδιά!».