Makrakis_Giorgos_1Πριν ακόμα η ΕΟΚ ορίσει υποχρεωτικά μικρούς στις εθνικές κατηγορίες ο Γιώργος Μακράκης έδινε ευκαιρίες σε παιδιά του συλλόγου και πλαισίωνε την ανδρική ομάδα του Εργοτέλη με αυτούς. Όταν η ομοσπονδία οριστικοποίησε τις… απαιτήσεις της, εκείνος είχε ήδη έτοιμα φυντάνια, τα οποία αποτελούσαν βασικό πυρήνα των «κιτρινόμαυρων».

Αυτό συνεχίζει να κάνει και μέχρι σήμερα δημιουργώντας ένα μείγμα από παίκτες με εμπειρία και μικρούς με ενθουσιασμό, το οποίο ακόμα και όταν δεν είναι 100% έτοιμο (σύμφωνα με τα λεγόμενα του) δε διστάζει να κοντράρει ομάδες με ψηλότερα μπατζετ στη Γ’ Εθνική. Ο προπονητής του Εργοτέλη μίλησε στο infobasket για την πρώτη νίκη της ομάδας του.

Ο Εργοτέλης μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του για τη φετινή σεζόν και μάλιστα εξαιρετικά εύκολα (94-65). Το περιμένατε;

Η αλήθεια είναι ότι όσον αφορά το σκάουτιγκ για το πρώτο παιχνίδι, μας έλειπαν αρκετά πράγματα από την ομάδα της Μυτιλήνης. Είχαμε κάποιες πληροφορίες γι αυτούς από τα φιλικά που έπαιξαν με τον ΒΑΟΛ στο νησί τους, αλλά τα φιλικά δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικά, αλλά περισσότερο για να δοκιμάσουν κάποια πράγματα οι προπονητές. Και για εμάς άλλωστε η εικόνα στα φιλικά ήταν εντελώς διαφορετική. Το ζητούμενο για εμάς ήταν να διαβάσουμε από την αρχή το ματς και έπειτα να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τη Γέρα. Θεωρώ ότι τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα, είχαν πάθος και ουσιαστικά κερδίσαμε εύκολα χωρίς να το περιμένουμε μάλιστα, ακόμα και εμείς οι ίδιοι ότι θα εξελιχτεί έτσι.

Έχουμε μεγάλο ροτέισον στον πάγκο μας, εξάλλου ο Εργοτέλης εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά που κάνει τα δυο τελευταία χρόνια (αξίζει να αναφερθεί ότι έξω αυτή τη στιγμή παίζει (αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ματς με τη Γέρα) η ομάδα των νέων, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα άνευ συναγωνισμού), έχουμε μια ομάδα παιδιών, τα οποία πιστεύουμε και παρά τη μικρή τους ηλικίας παίζουν και στο ανδρικό. Η δουλειά άλλωστε του Εργοτέλη είναι αυτή, να έχει μια καλή παρουσία στη Γ’ Εθνική, να βγάζει παίκτες και να τροφοδοτεί με αυτούς, την ανδρική ομάδα.

Όσον αφορά τη συνέχεια, έχετε ρεπό δυο εβδομάδων και μετά ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με τον Ηρόδοτο, τι να περιμένουμε;

Δεν μπορώ να κάνω εικασίες για κάτι άλλο, πρέπει πρώτα να έχω εικόνα από τις υπόλοιπες ομάδες, ώστε να τις αξιολογήσουμε καλύτερα. Εμείς ουσιαστικά τώρα έχουμε κενό, καθώς βάσει προγράμματος παίζουμε με τη Χαλκίδα η οποία δεν κατεβαίνει, μετά ρεπό. Οι δύο εβδομάδες αυτές θα μας βοηθήσουν αρκετά γιατί δεν είμαστε 100% έτοιμοι. Ο Μιχάλης Γρύλος, έμεινε σήμερα (12/10) εκτός δωδεκάδας καθώς ήταν άρρωστος και δεν συμμετείχε στις προπονήσεις τη εβδομάδα που πέρασε, ο Μάριος Αρναουτάκης ήταν τραυματίας και σήμερα ουσιαστικά μπήκε για πρώτη φορά δυναμικά μετά την αποθεραπεία του. Γενικά και άλλοι παίκτες δεν είναι εντελώς έτοιμοι, αλλά ούτε σαν σύνολο έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο, το οποίο μπορούμε να φτάσουμε σαν ομάδα.

Σας φοβίζει το γεγονός ότι η ομάδα φέτος δεν έχει καθαρό πεντάρι στο σύνολο της;

Όχι δεν φοβίζει τον Εργοτέλη. Νομίζω ότι μπορούμε να το καλύψουμε με άλλους τρόπους. Σήμερα βέβαια αδικαιολόγητα φορτώθηκαν οι ψηλοί μας με αρκετά φάουλ, είχαν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ ψηλό παιδί, τον Οτουντζιδη. Νομίζω όμως ότι με ομαδική δουλειά και περισσότερο τρέξιμο στην άμυνα μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κενό. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, αυτό είναι το ρόστερ μας και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε μια εικόνα ομοιογένειας στη συνέχεια.