Μακρής: «Με κέρδισε ο τρόπος που με προσέγγισαν οι Ίκαροι Τρικάλων»

Η επιστροφή του στους Ίκαρους Τρικάλων μετά από εννέα χρόνια προκάλεσε αίσθηση. Ο Βασίλης Μακρής, όμως εξήγησε τι ήταν εκείνο που τον έπεισε να πει το ναι στην ομάδα και ν’ απορρίψει κάποιες άλλες, δελεαστικές προτάσεις που είχε. Μιλώντας στην πρωινή, αθλητική εκπομπή του «ράδιο Ζυγός» τρικαλινός μπασκετμπολίστας των Ικάρων στάθηκε στους λόγους που τον έφεραν μετά από εννέα χρόνια πίσω στην πόλη του, στη σκληρή δουλειά που γίνεται καθώς και για το τι πρέπει να βελτιωθεί στο τρικαλινό μπάσκετ για να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη στο άθλημα.

Αναλυτικά ο Βασίλης Μακρής μίλησε…

Για τον λόγο της επιστροφής του στα Τρίκαλα: «Μετά από 9 χρόνια επέστρεψα στα Τρίκαλα… Αν και είχα προτάσεις τα προηγούμενα χρόνια, φέτος είδα ότι έγινε μια σοβαρή προσπάθεια από τους Ικάρους. Με πλησίασαν πολύ σωστά, μου έδειξαν μια υγεία και ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο θέλουν να ανεβάσουν την ομάδα κατηγορία. Οι άνθρωποι των Ικάρων με κέρδισαν και έτσι αποφάσισα να επιστρέψω. Ήταν το καλύτερο τάιμινγκ. Έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο το ότι έγιναν κινήσεις να έρθουν σημαντικοί παίκτες όπως ο Νίκος Κατσαρές και ο Σωτήρης Γκιουλέκας».

Για την περίοδο της προετοιμασίας: «Η προετοιμασία έχει πάει πάρα πολύ καλά. Πήγαμε στον Βελβεντό όπου κάναμε διπλές προπονήσεις δώσαμε στη συνέχεια κάποια φιλικά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και με πρόγραμμα για το νέο πρωτάθλημα».

Για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες δυνατές, ομάδες που θα πάρουν καλούς παίκτες την τελευταία στιγμή… όπως γίνεται συνήθως. Εμείς θα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα τα βάλουμε κάτω για να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε την άνοδο».

Για το τρικαλινό μπάσκετ και τις προοπτικές του: «Η πόλη έχει την δυνατότητα να έχει έστω μια ομάδα σε υψηλές κατηγορίες. Είναι πολύ καλές οι κινήσεις που γίνονται με τις δυνατές ομάδες στην ΕΣΚΑΘ. Είναι καλό να αναδείξουμε και νέα τρικαλινά παιδιά στο μπάσκετ».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην παραγωγή νέων παικτών: «Πιστεύω ότι είναι θέμα δουλειάς. Βλέπουμε μεγάλους σε ηλικία παίκτες να συνεχίζουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο προσέχοντας το κορμί και την διατροφή τους. Τα περισσότερα νέα παιδιά… δεν δουλεύουν τόσο σκληρά. Υπάρχει ταλέντο στην πόλη αλλά λείπει ο επαγγελματισμός στο θέμα της δουλειάς των παικτών».

Για την παρουσία του στα κολέγια της Αμερικής όπου έπαιξε και σπούδασε: «Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα η παρουσία μου στην Αμερική. Βλέπεις το πως πρέπει να δουλεύεις για να γίνεις επαγγελματίας. Ήταν πολύ απαιτητικά τα πράγματα εκεί καθώς εκτός από τις προπονήσεις είχαμε και τα μαθήματα και έπρεπε να είχαμε πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε πάρα πολύ στην συνέχεια της ζωής μου».