Μανωλόπουλος: «Πρέπει να παίξουμε οργανωμένα»

Η πρώτη φάση του Προολυμπιακού Τουρνουά τελείωσε με το απόλυτο νικών και την πρώτη θέση του ομίλου για την Εθνική, που ετοιμάζεται πλέον για τους «τελικούς» που οδηγούν στα εισιτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βράδυ της Παρασκευής, 21.00 ώρα Ελλάδας (13.30 Βενεζουέλας), ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του θα βρουν απέναντί τους τη Νιγηρία στον έναν από τους τέσσερις προημιτελικούς της διοργάνωσης. Οι τέσσερις νικητές θα παλέψουν για τα τρία εισιτήρια του Λονδίνου, οι τέσσερις ηττημένοι θα έχουν χάσει την ευκαιρία

Ο Ηλίας Ζούρος με τους συνεργάτες του έχουν ήδη «ακτινογραφήσει» τη Νιγηρία και στην προπόνηση της Πέμπτης (20.30 ώρα Ελλάδας, δηλαδή κοντά στην ώρα του αγώνα) θα αναλύσουν τον τρόπο αντιμετώπισης των Νιγηριανών.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, έδωσε μια πρώτη εικόνα των όσων θα επιδιώξει να κάνει η Εθνική στο παρκέ. «Είναι μια ομάδα πολύ δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ, ενώ έχουν και ορισμένους παίκτες με ταλέντο. Ένα βασικό ζητούμενο για εμάς είναι να τους σταματήσουμε τα ντράιβ, αφού είναι αθλητικοί, πάνε στο ένας με έναν και έχουν σπλιτ άουτ παιχνίδι. Πρέπει να τους σταματήσουμε το επιθετικό ριμπάουντ όπου ορμάνε όλοι μαζί και επιθετικά, δεν πρέπει να πάμε σε ραν εντ γκαν παιχνίδι. Αν πάρουμε το ριμπάουντ σαφώς και θα επιδιώξουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, διαφορετικά όμως πρέπει να παίξουμε πολύ οργανωμένα και να αποφύγουμε τον τρελό ρυθμό στο παιχνίδι».

Ο Ηλίας Ζούρος έκανε μια γενική πρώτη προσέγγιση του αγώνα. «Φτάσαμε στα πολύ σημαντικά παιχνίδια που είναι πάντα τα νοκ – άουτ. Εκεί, πολύ απλά, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, δεν έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις ένα άτυχο στραβοπάτημα. Πρέπει να παίξουμε σίγουρα καλύτερη άμυνα από αυτήν που παίξαμε εναντίον του Πουέρτο Ρίκο και να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Επαναλαμβάνω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες μου, μπαίνουμε διαβασμένοι και με αυτοσυγκέντρωση στα ματς και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», είπε ο προπονητής της Εθνικής.

Ο σέντερ της Νιγηρίας, Αλαντέ Αμινού ο οποίος αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν στην Γαλλία με την Σαλόν, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό που υπάρχει στην ομάδα του για την μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν. «Μπορεί στην πατρίδα μας το ποδόσφαιρο να είναι πολύ πιο διαδεδομένο, όμως αυτές τις μέρες τους έχουμε κάνει όλους να βλέπουν μπάσκετ. Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα μεγάλο όνειρο για όλους μας. Ξέρουμε βέβαια, ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με μεγάλους παίκτες και μεγάλες επιτυχίες, αλλά θα δώσουμε την μάχη μας για να τα καταφέρουμε».