Μαυρόπουλος: «Θα το χτυπήσουμε το ματς στον Άγιο Δημήτριο»

mauropoulos-xristosΚερδίζει ή όχι, με μικρή ή μεγάλη διαφορά, το μόνο που παραμένει ίδιο και απαράλλακτο στο σύνολο του Ηροδότου είναι ένα. Το πάθος του αρχηγού του μέσα στο παρκέ. Αυτή η… τρέλα που χαρακτηρίζει τον Χρήστο Μαυρόπουλο εντός παρκέ. «Νεύρο» που κρατάει για σαράντα ολόκληρα λεπτά και άμα δεν… προσέξεις, όπως την «πάτησε» ο Καδμος, μετατρέπετε και σε αριθμούς (από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας του την 17η αγωνιστική με 18 πόντους εκ των οποίων οι 3 σημειώθηκαν από την γραμμή των 6,75).


-Ο Ηρόδοτος επέστρεψε στις νίκες και αυτό συνδυάστηκε με μια πολύ καλή προσωπική σου εμφάνιση:
«Μετά από αρκετό καιρό πήραμε μια νίκη και κάναμε και μια καλή εμφάνιση, την οποία και χρειαζόμασταν για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Δεν μετράει κάτι άλλο. Μόνο η νίκη και συνεχίζουμε».

-Με απόφαση της διοίκησης του Ηροδότου στα μέσα της σεζόν αποφασίστηκε να αποχωριστείτε έναν πολύτιμο βάση στατιστικών παίκτη όπως ο Γρύλλης, πως αντέδρασε η ομάδα στην απουσία του; 
«Όλοι μας λείπουν από τον πιο μεγάλο έως τον πιο μικρό, παρόλα αυτά όταν μπαίνουμε μέσα στο παρκέ φροντίζουμε έτσι ώστε οι υπόλοιποι να καλύπτουν το κενό. Τώρα το τι πραγματικά έγινε και έφυγε δεν ξέρω, καθώς δεν ήμουν παρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων εκείνη τη μέρα, αλλά θεωρώ ότι πρέπει και προσπαθούμε όλοι να καλύψουμε τα κενά. Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι αυτό και για ποιον λόγο, σημασία έχει εμείς οι υπόλοιποι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να μην υπάρχει κενό».

-Πόσο εφικτός μοιάζει ο στόχος της παραμονής;

«Στο χέρι μας είναι. Αν κάνουμε αυτά που πρέπει και παρουσιαζόμαστε λίγο πιο σοβαροί σε ορισμένα σημεία που χάνουμε τον έλεγχο θα το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα».

-Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς επί του Κρόνου, υπάρχει περίπτωση ο Ηρόδοτος να επιστρέψει με το «διπλό» στην Αλικαρνασσό την ερχόμενη αγωνιστική;

 «Έχουμε καλύτερη εικόνα στα εκτός έδρας και αυτό έχει παρατηρηθεί από όλα τα παιδιά βάση συζητήσεων που έχουμε κάνει. Σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο στα εκτός έδρας παίζαμε σαν να αγωνιζόμασταν στο σπίτι μας, οπότε δεν μας αγχώνει τίποτα, ακόμα και αν παίζουμε με τον πρωτοπόρο, όπως στο ματς που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή (22/2). Νομίζω ότι αν μας δοθεί η ευκαιρία θα το χτυπήσουμε το ματς στον Άγιο Δημήτριο».