Με επιστολή στην ΚΕΔ ο Ολυμπιακός Βόλου ζητά την τιμωρία των διαιτητών με τον ΣΚ Ιωάννινα

“Διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι διαιτητές αγώνων της ομάδας μας γίνονται ρυθμιστές του τελικού αποτελέσματος και την παρεμποδίζουν από το να κατακτήσει τη νίκη”, αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στην ΚΕΔ/ΕΟΚ ο Ολυμπιακός Βόλου. Με αυτοί οι “ερυθρόλευκοι” φωνάζουν για την αντιμετώπιση, που όπως λένε έχουν από τους ρέφερι και παράλληλα ζητούν την τιμωρία των διαιτητών στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους κόντρα στον ΣΚ Ιωάννινα…

Αναλυτικά:

«Ο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 και η Διοικούσα Επιτροπή της Ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για τη διαιτησία του αγώνα ΣΚ Ιωάννινα – ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 για τη 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου.

Συγκεκριμένα, οι διαιτητές του αγώνα κ.κ. Σημιτόπουλος – Σιταρίδης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επέδειξαν μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος της ομάδας μας, άλλοτε κάνοντας εσφαλμένες υποδείξεις και άλλοτε καταλογίζοντας ανύπαρκτες παραβάσεις, καταδικάζοντάς την σε ήττα. Είναι ενδεικτική η μεροληψία τους, καθώς 4.50′ προ της λήξης της 4ης περιόδου και ενώ η ομάδα μας διεκδικούσε τη νίκη δεν καταλόγισε καταφανέστατη παράβαση υπέρ του Νο9 και τη μετέτρεψε σε τεχνική ποινή (flopping), καταλογίζοντας στη συνέχεια νέα τεχνική ποινή σε βάρος του προπονητή μας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε δικαίως και σε κόσμια πλαίσια.

Μας αποστέρησε έτσι το δικαίωμα της επί ίσοις όροις διεκδίκηση της νίκης. Επιπλέον, στο τέλος του αγώνα, ο Α’ διαιτητής της συνάντησης απευθύνθηκε με προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο κατά του μέλους της αποστολής κ. Σαχίνη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του αρχηγού της αποστολής και μέλους της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Ρούμπου.

Ζητούμε ως εκ τούτου την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών και την εξαίρεσή τους από κάθε αγώνα της ομάδας μας.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι διαιτητές αγώνων της ομάδας μας γίνονται ρυθμιστές του τελικού αποτελέσματος και την παρεμποδίζουν από το να κατακτήσει τη νίκη.

Επειδή, μετά από τις επαναλαμβανόμενος κάκιστες διαιτησίες σε βάρος μας δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μόνο το ανθρώπινο λάθος ως αιτία τους, επιφυλασσόμαστε για την προσφυγή μας σε όλα τα αρμόδια όργανα. Συνημμένα σας αποστέλλουμε οπτικό υλικό διάρκειας 8 λεπτών όπου αποτυπώνεται ιδίως η φάση σε βάρος του αθλητή μας με το Νο9. Παρακαλούμε για τις περαιτέρω ενέργειες σας».

Πηγή φωτογραφίας: epirusbasket.gr