«Με την πλάτη στον τοίχο αντιδρούμε καλύτερα»

printezisΤη (μεγάλη) σημασία του αυριανού αγώνα με την Ισπανία επισήμαναν ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Μάικ Μπράμος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Οι δύο διεθνείς είπαν επίσης ότι η πίστη δεν έχει εκλείψει στο ελληνικό στρατόπεδο και πως όλοι οι παίκτες της Εθνικής πιστεύουν ότι μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να προκριθούν στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ.

«Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αύριο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Το ξέρουμε και το είπαμε σε ένα μίτινγκ μεταξύ μας. Όλοι στην αρχή μας θεωρούσαν φαβορί κι έλεγαν ότι πήγαμε στη Σλοβενία ως μία από τις καλύτερες ομάδες. Με το ρόλο του φαβορί δεν τα πήγαμε πολύ καλά και τώρα που είμαστε με την πλάτη στον τοίχο ελπίζω και πιστεύω πως θα αντιδράσουμε καλύτερα» υποστηρίζει ο Γιώργος Πρίντεζης.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο νίκες και έχουμε επικεντρωθεί στο παιχνίδι με την Ισπανία. Είναι μία πολύ δυνατή αντίπαλος και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αν ηττηθούμε αύριο δεν εξαρτάται μόνο από μας πλέον, γιατί θα χρειαστούμε και κάποια άλλα αποτελέσματα» συνεχίζει ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, που τονίζει ότι σε μία νύχτα μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Υπέρ της Εθνικής…

«Δουλεύουμε κάθε μέρα από τις 20 Ιουλίου, έχουμε φτάσει ως εδώ έχοντας κάνει αρκετά καλή δουλειά. Το θεωρώ ηλίθιο να πούμε ότι όλα τελείωσαν. Έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας κι όλα ανατρέπονται. Πάλι στο χέρι μας είναι να περάσουμε στους οκτώ και να αλλάξουν τα δεδομένα. Εννοείται ότι δεν τα έχουμε παρατήσει, έχουμε πεισμώσει πολύ και ξέρουμε ότι αυτή δεν είναι η πραγματική μας εικόνα. Όλοι είμαστε έμπειροι και ξέρουμε ότι μπορεί σε μία νύχτα αλλάζουν όλα. Επιβάλλεται να το κάνουμε. Αυτό θα φανεί όμως στον αγώνα. Ό,τι και να λέμε τώρα θα είναι λόγια».

«Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε»

Η κακή παράδοση και οι 6 σερί ήττες από την Ισπανία σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων είναι κάτι που δεν απασχολεί τον Πρίντεζη… «Προσωπικά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό όλων. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Η Ισπανία έχει φέτος αρκετές απουσίες, γιατί κάθε χρόνο βρίσκαμε κάποιες αδυναμίες αλλά στο τέλος δεν καταφέρναμε να την κερδίσουμε. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και δεν μετρά το παρελθόν. Στους Ισπανούς αρέσει ένας γρήγορος ρυθμός παιχνιδιού κι αν βρουν ρυθμό και βάλουν μεγάλα σουτ, απογοητευόμαστε. Αυτό το έχουμε πάθει πολλές φορές φέτος. Όλοι οι παίκτες έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση και να αντιδράσουμε. Αλλιώς θα πάμε σπίτι μας».

Οσον αφορά τις νίκες που πέτυχαν τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές ομάδες (εν προκειμένω ο Ολυμπιακός) επί των ισπανικών στην Ευρωλίγκα, ο Πρίντεζης λέει: «Είναι άλλο η ομάδα σου κι άλλο η Εθνική. Τα δύσκολα θα έρθουν κάποια στιγμή στον αγώνα. Δεν μπορείς να παίζεις 40 λεπτά καλά. Το θέμα είναι να έχεις την ψυχραιμία να αντιδράσεις και μέσω της άμυνας και μέσω της αυτοσυγκέντρωσης. Και οι αντίπαλοι δεν μπορούν να παίξουν το ίδιο καλό».

Μπράμος: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Τέρμα τα λόγια. Ωρα για πράξεις… Αυτό είναι το νόημα των όσων είπε ο Μάικ Μπράμος στο σάιτ της ΕΟΚ αναφορικά με τον αυριανό αγώνα με την Ισπανία και το μέλλον της Ελλάδας στη διοργάνωση… «Δεν έχει σημασία να πούμε πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα από ό,τι κάναμε. Όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αρχίζοντας από αύριο. Η Ισπανία είναι μία ομάδα που παίρνει αυτοπεποίθηση από την καλή της άμυνα κι έτσι λειτουργεί στην επίθεση. Πρέπει να πάμε στο σετ παιχνίδι κι αν ελέγξουμε το παιχνίδι θα είναι υπέρ μας».